Основният идеолог на режима на Путин социологът философ Александър Дугин

...
Основният идеолог на режима на Путин социологът философ Александър Дугин
Коментари Харесай

Социологът на Путин Дугин загатна, че ще има лов на враговете с партиен билет в Русия

Основният идеолог на режима на Путин социологът мъдрец Александър Дугин загатна, че в страната ще има " лов на враговете с партиен билет ". Според него вътрешната агентура е доста по-опасна от " шумната съпротива ".

Ето какво споделя Дугин в превод на проруското издание Поглед.Инфо.

Мнозина бяха настроени към стремглаво развиване на събитията. Но специфичната военна интервенция в мащаба на Украйна е нещо съществено. Необратимостта на решението изисква изцяло друго отношение. Сега вместо да се чака трудно “да ” или “не ”, както преди, да се притесняваме от изменничество, би трябвало да се съсредоточим върху това по какъв начин да живеем и да действаме по-нататък.

Напълно е явно, че настоящата в Русия социално-политическа система не е съвместима с релативно дългата военна интервенция. Честно казано тя въобще е несъвместима с нея, изключително с дълга. На това и разчита Вашингтон, усърдно странящ от директна интервенция в спора. Съединени американски щати изцяло ги устройва втори Афганистан за Москва и се надяват, че неготовото към нови условия съветско общество единствено, не без западните служби и мрежи за въздействие - ще реализира интервенция по промяна на режима. От тук и удара по западните активи на олигарсите и корумпираната класа. Според Вашингтон те би трябвало да станат аналог на неонацистите в Украйна и да нанесат удар в гърба на Владимир Путин.

Ако в Украйна се води специфична военна интервенция, то със Запада се води същинска война. Военната интервенция е единствено част от войната, по тази причина не е война. А във войната това, което вършат украинските неонацисти и ВСУ е също част от проекта, този път американския, част към този момент от тяхната специфична военна интервенция. И това, което би трябвало да създадат в Русия притиснатите от Запада членове на корупционно-либералния хайлайф - е също част от проекта. От тук и изводът. Всичко зависи в този момент освен от нашата, желателно скорошна, победа.

Дори и най-бързата победа ще изисква радикални промени. Статуквото няма никакви шансове. Но в случай че се одобри, че успеха няма да бъде напълно скорошна, то измененията вътре не би трябвало да се отсрочват за след това. Трябва да се видят американските проекти и да не им се дава да се осъществен. Москва оперативно реагира на натиска на нашето изплуване от световното общество. Мъжествено и симетрично. Но към този момент е налице единствено реакция. Ако ще реагираме на всичко - а самата специфична военна интервенция е също реакция, въпреки и изпреварваща и превантивна, само че точно реакция, в избран миг Вашингтон, без подозрение, ще успее да прехване стратегическата самодейност.

Сега, както в никакъв случай се вижда,от какво точно се пазиме. И даже когато вървим напред, то е със забавяне и когато просто не ни остава различен излаз. Затова измененията вътре в Русия не би трябвало да се отсрочват. Забраната на “Ехото на Москва ” и “Дождь ” са ограничения, закъснели с 20 години. Отлично е, че са подхванати. Но да се счита, че с тях казусът е отхвърлен, е към този момент наивно. В Русия от 90-те години се наложи мощна антидържавна каста, значително изтласкана от Владимир Путин. Но не е отстранена, а просто отслабена.
Остава главен въпросът за нашата лична идеология, на която в края на краищата би трябвало да се опира денацификацията на Украйна, а и самото съществуване на Русия в изключителните условия, които са безусловно неизбежни и които даже теоретично не могат да бъдат къси и скоротечни. Това не би трябвало да се отсрочва за по-късно, за след успеха, тъй като и самата победа зависи директно от това.

Редицата кадрови промени във властта са неизбежни също толкоз, както и закриването на “Ехото на Москва ” и “Дождь ”. И вътрешните фрагменти - шестата колона - са доста по-опасни от “Ехото ” и другата - открита агентура на въздействие. Едно е откритата и шумна съпротива, друго е надълбоко вкорененият бойкот. Той е по-малко видим, само че точно той е съдбовен. А признаците му са изцяло ясни и в закъснялата и едва ефикасна реакция на финансовите управляващи, и в двусмислените апели на някои олигархически корпорации.

В нормалните условия не може да се приказва за нищо и всичките недоволствата на патриотите се разсипват като грахчета от стена, поразявайки челно самите патриоти. Но в този момент обстановката се промени коренно. На Русия ѝ е нужна концепция, тъй като се бори с концепция. А какво са денацификацията и декомунизацията в Украйна, в случай че не битка против концепция, против идеология? Русия би трябвало стремглаво да изясни, на първо място на самата себе си, къде съответно е особеността на съветската цивилизация. Защото се намираме в положение на война с атакуваща ни друга и враждебна цивилизация. И ние до последно се опитваме да настояваме, че сме част от нея и споделяме нейните основополагащи правила. Никой не ни вярваше, а ние настоявахме. Единствено губехме историческо време и генерации.

Това не е страдание, а констатация на това, че всичко изгубено би трябвало да се компенсира с ускорени дейности и на първо място в идеологията. Но идеологията не може да не се отразява в фрагментите, лицата, личностите и знаковите назначения. При сегашния екипаж няма да издържим непрекъснато засилващото се напрежение, това лудо натоварване, с което ние към този момент се сблъскваме и с което ни следва да се сблъскаме. И не става дума, че не трябвало да се сменят конете по средата на пътя, а че би трябвало да се отървем от безсмисления и теглещ ни обратно нефункционален багаж. След приемането на едно главно решение работата ще бъде направена. Не можеш да натъпчеш назад в тубичката пастата за зъби. Сега би трябвало да извлечеш от главното решение милион дребни, съблюдавайки логиката и йерархията.

И главният стадий са идеологията и фигурите, които ще я формулират и внедряват. В изключителни исторически условия. Изискват се изключително разбиране и буйни фрагменти. И не просто неутрални реализатори. Времето им изтече.

Да, евентуално ще се организира референдум за ново обединяване на Русия и Украйна. И Беларус. Разбира се, не на следващия ден, а по-късно. В историческа вероятност. Но какво е нашето земно време? Прах. И обединяването е огромна фантазия, героизъм и осъществяване на всички достижения. Следователно специфична военна интервенция върви в две направления: Украйна се отваря за Русия, само че Русия се отваря и за Украйна. И тогава би било безсмислено да питаме " Чий е Крим? " Чия е Москва? Чий е Минск? Чий е Киев? Наши, те са ни общи. Ние сме източни славяни, били сме, сме и ще бъдем. И, несъмнено, всички излизаме от киевската люлка. Към нея ние - построили по пътя си международна империя - се и завръщаме.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР