Основният и най-ефикасен начин да се предпазим от заразяване с

...
Основният и най-ефикасен начин да се предпазим от заразяване с
Коментари Харесай

Пречи ли кремът за ръце на хигиената

Основният и най-ефикасен метод да се предпазим от заразяване с новия ковид е постоянното миене на ръцете с вода и сапун . Това може да е положително за хигиенатa ни, само че несъмнено няма удобен резултат върху кожата.

Ако съблюдаваме рекомендацията и сме на мивката по 10-20 пъти на ден, сигурно сме усетили какъв брой по-сухи са станали ръцете ни , което е изцяло обикновено. Използването на антибактериални гелове на алкохолна основа още повече усложняват обстановката, по тази причина е добре да предприемем ограничения.

По-честото и по-продължително миене би трябвало да е съпроводено с потребление на хидратиращ крем за ръце. Водата и алкохолът отмиват освен бактериите, само че и естествените масла от кожата, като я вършат суха.
 Снимка 471334

А това може да докара до дискомфорт, болежка и напуквания. И когато целостта на кожата е нарушена, ставаме доста по-податливи на вируси и бактерии , тъй като тя е нашата естествена бариера.

Затова и кожните лекари поучават: в случай че не след всяко миене, то по няколко пъти дневно, откакто сме употребявали вода и сапун, да подсушим деликатно ръцете си и да нанесем крем . Така ще " заключим " влагата в кожата.
 Снимка 471332

Препоръчително е кремовете да са с изчистен състав, без ретинол и други антиендж съставки, както и без мощен мирис. Също по този начин е добре да не използваме непознати кремове, а да имаме собствен личен, с цел да предотвратим вероятно разпространяване на болести, написа Time.

Нанасянето на крем за ръце вечер преди лягане и слагането на ръкавици , с цел да попие добре през нощта е една терапия, която можем да прилагаме през няколко дни за още по-добър резултат.
 Коронавирусът, Световната здравна организация и препоръки по какъв начин вярно да мием ръцете си
Как вярно да мием ръцете си

Прости, само че значими стъпки

И изводът е, че в изискванията на евентуална заплаха от заразяване с ковид, наложителна част от навиците ни би трябвало да стане освен хигиената на ръцете, само че и тяхната хидратация.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР