Основният фактор за високата инфлация се измества от горивата към

...
Основният фактор за високата инфлация се измества от горивата към
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Основен фактор за ръста на инфлацията - поскъпването на храните и логистиката

Основният фактор за високата инфлация се измества от горивата към питателните артикули и логистиката, съобщи министърът на стопанската система Никола Стоянов в отрасловата парламентарна комисия, съобщи БНР.

 

Той удостовери, че държавното управление работи по размер за подкрепяне на бизнеса посредством свръхпечалбите на енергийните дружества: " Общото за всички артикули e, че при ценообразуването им логистиката има доста съществено въздействие. И точно по тази причина считаме изрично, че в този момент е моментът да се обърне внимание на подкрепяне при цената горивата точно за фирмите, което ще даде резултат върху спад на инфлацията и цялото общество общо-взето ще усети и благотворно въздействие ", сподели Стоянов.

 

Високите цени на дървата за огрев и на дървения материал идват от високо търсене и ниско предложение, съобщи министърът на стопанската система. 

 

В бранша има напрежение и сериозна конкуренция, добави той и цитира дружество, което работи с 50 % от потенциала си поради дефицит на дървесина.

 

" В същото време има доста високо търсене на дърва за огрев в цяла Европа поради опасенията от тежка зима ", означи министър Стоянов.

 

Той добави, че инспекцията на Комисията за отбрана на потребителите по тематиката към момента не е завършила.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР