Основният български авиопревозвач Бългериън еъруейз груп“ ще предложи корпоративни облигации

...
Основният български авиопревозвач Бългериън еъруейз груп“ ще предложи корпоративни облигации
Коментари Харесай

„Бългериън еъруейз“ пуска в търговия облигации с годишна доходност 3,7%

Основният български авиопревозвач „ Бългериън еъруейз груп “ ще предложи корпоративни облигации на обща стойност 15 млн. лева за търговия на контролиран пазар, проличава от да утвърди търговията.

Дългът ще бъде разпределен в 15 000 елементарни, необезпечени облигации. Те ще носят закрепена рентабилност с годишен лихвен % от 3,7% и с честота на лихвените заплащания на 6-месечен период.

Облигациите са с падеж 19 януари 2028 година Те са били издадени през януари 2021 година, според решение на управителния съвет на „ Химимпорт “ АД, в качеството му на притежател на емитента.

Гражданската авиация беше един от секторите най-силно ударени от противоепидемичните ограничения. Общо самолетните компании в Европа записват загуба от 56,2 милиарда евро и са имали 1,7 милиарда по-малко пътуващи заради рестриктивните мерки против ковид, сочат още данните. Полетите понижиха с сред 40% и 73% в другите страни в Европа.

“Бългериън Еъруейз Груп “ от оперативна активност до 170 млн. лева и общо загуба за 2020 година възлизаща на 17,6 млн. лева при облага от 3,6 млн. лева за 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР