Основните задачи пред НАП и Румен Спецов (новият изпълнителен директор

...
Основните задачи пред НАП и Румен Спецов (новият изпълнителен директор
Коментари Харесай

Финансовият министър предупреди, че започват сериозни проверки от НАП

Основните задания пред Национална агенция за приходите и Румен Спецов (новият изпълнителен шеф на приходната организация, б.р.) е да се усилят приходите, като фокусът да падне върху огромните данъкоплатци и да се отстрани терорът над дребните данъкоплатци. Фокус ще има и върху компании, които използват държавен запас, било от държавния бюджет или оперативните стратегии, и всички техни подизпълнители, тъй като там са открити съществени неналичия. За интервала от 2017 до 2020 година 55% от начислените ревизионни актове като суми са събрани, 45% не са събрани. Това съобщи на конференция в Министерството на финансите служебният финансов министър Асен Василев, заяви Novini.bg

,,Ревизионните актове са с извънредно ниско равнище на потвърждаемост, т.е. единствено 66,5% са доказаните напълно или отчасти, останалите са отхвърлени. Това значи, че ревизионният акт е публикуван. След това има в Национална агенция за приходите дали този акт би трябвало да бъде доказан или отритнат на първа инстанция. След това има и правосъдна инстанция. Това приказва за качеството на ревизионните актове'', добави Василев.

Той даде обещание в идващите два месеца да има инспекции на компании с огромни касови наличия и редовно изтегляне на пари на каса.

Дали ги връщат, дали касовите наличия са там, или не са там, за какво се постановат следващи тегления на огромни суми... Всички компании, които имат подобен вид държание, влизат в рискова група. Трябва да бъдат поставени под необикновен фокус на Национална агенция за приходите, обясни служебният министър на финансите.

На въпрос за какво предходното държавно управление не е разгласило тригодишната бюджетна рамка министър Василев отговори, че му е било казано, че е трябвало да се намерения за използването на спомагателни политики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР