Основните задачи пред НАП и новия изпълнителен директор на приходната

...
Основните задачи пред НАП и новия изпълнителен директор на приходната
Коментари Харесай

Ударни проверки на НАП, да се готвят големите данъкоплатци

Основните задания пред Национална агенция за приходите и новия изпълнителен шеф на приходната организация Румен Спецов е да се усилят приходите, като фокусът ще падне върху огромните данъкоплатци, с цел да се отстрани терорът над дребните. Това заяви министъра на финансите Асен Василев.

Фокус ще има и върху компании, които използват държавен запас, тъй като там са открити съществени неналичия. За интервала от 2017 до 2020 година, близо 55% от начислените ревизионни актове като суми са събрани, а 45% не са събрани, акцентира служебният министър Василев.

,,Ревизионните актове са с извънредно ниско равнище на потвърждаемост, т.е. единствено 66,5% са доказаните, останалите са отхвърлени изцяло``, добави Василев и посочи, че всички компании с огромни касови наличия също ще бъдат обект на инспекция от страна на Национална агенция за приходите през идващите два месеца.

На въпрос за какво предходното държавно управление не е разгласило тригодишната бюджетна рамка министър Василев отговори, че му е било казано, че е трябвало да се намерения за използването на спомагателни политики. Служебният министър изясни, че Галя Димитрова е отстранена поради " редовно несъблюдение на служебните отговорности " и обвърза решението на Министерския съвет с теча на персонални данни от Национална агенция за приходите през 2019 година.

Служебният министър даде обещание в идващите 2 месеца да има инспекции на компании с огромни касови наличия и редовно изтегляне на пари на каса. „ Дали ги връщат. Дали касовите наличия са там, или не са там, за какво се постановат следващи тегления на огромни суми. Всички компании, които имат подобен вид държание, влизат в рискова група. Трябва да бъдат поставени под необикновен фокус на Национална агенция за приходите “, акцентира Василев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР