Основните въпроси, които стоят пред страната ни, са от компетенциите

...
Основните въпроси, които стоят пред страната ни, са от компетенциите
Коментари Харесай

Нинова: Не партиите, а институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите

Основните въпроси, които стоят пред страната ни, са от компетенциите на депутатите като членове на институция, а не като партийни представители, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в речта си на откриването на 48-ото Народно заседание.

" И през днешния ден не партиите, а ние институциите би трябвало да дадем отговор можем ли да се оправим с рецесиите, можем ли да осигурим небосвод за развиване, а на народа сигурност и благоденствие. Това е институционален въпрос, а не толкоз тясно партиен. Можем, в случай че всяка власт поеме отговорност ", сподели още Нинова.

То открои четири целта, които чакат вниманието на народните представители. „ Първо - благосъстоянието на българския народ. Второ - финансова непоклатимост и развиване на стопанската система. Трето - безкомпромисна битка с корупцията. И четвърто - гарантиране на мир за българския народ и отбрана на неговото достолепие ", изреди Нинова.

Тя изброи и " бързи решения на рецесиите ", които оферират от Българска социалистическа партия: „ Таван на цените, нарастване на приходите, поддръжка на страната за енергийно бедните, работещи небогати, млади фамилии, възрастни хора. Внасяме законопроекти за две цени, „ енергийно небогати " като разбиране, таван на цени на ток, парно, вода и газ, нарастване на минималната работна заплата на 850 лева, необлагаем най-малко в границите на прага на беднотия от 504 лева, освобождение на млади, до 26 години, от налог върху първите им приходи, майчинството да бъде равно на минималната работна заплата, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години и безвъзмездни учебници за възпитаници, преизчисляване на пенсиите ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР