Основните цели на Синдиката на българските учители са повишаване на

...
Основните цели на Синдиката на българските учители са повишаване на
Коментари Харесай

Русе е домакин на тридневен национален семинар за образованието

Основните цели на Синдиката на българските учители са повишение на сумите за стипендии на учениците, транспортни разноски и прехрана на учебните заведения

Тридневен народен семинар на тематика " Мотивиране на деца, родители и учители за по-добро качество на образованието " бе открит в зала Европа в Русе. Събитието се провежда от Сдружението на шефовете в междинното обучение и събра над 100 ръководители на учебни заведения и детски градини от цялата страна.

Обучението бе намерено от ръководителя на СДСОРБ Асен Александров, а одобрение към гостите насочи кметът на РусеПенчо Милков.

„ С напъните на екипа ни във всяка детска градина в общината се вкараха новаторски просветителни способи и облачни технологии. В учебните заведения осигурихме образованието на педагозите и даването на изцяло безвъзмездни курсове по шифроване от 3 клас “, означи Милков.

„ Искането на Синдиката на българските учители е 1,3 милиарда лева по-голям бюджет през 2023 година по отношение на този от 2022-ра “, разгласи ръководителят на СБУ д.ик.н. Янка Такева. Тя изясни, че без значение по кое време ще се одобри новият бюджет, от страната са обезпечени 400 милиона лв. за нарастване на работните заплати, което ще влезе със задна дата (от 1 януари т. г). Други съществени цели са повишение на сумите за стипендии на учениците, транспортни разноски и прехрана на учебните заведения.

В идващите дни участниците в семинара ще имат опцията да почерпят опит от своите сътрудници в Русе посредством визити на място в детски градини и учебни заведения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР