Основните сблъсъци между украинската и руската армия остават по направленията

...
Основните сблъсъци между украинската и руската армия остават по направленията
Коментари Харесай

Украйна продължава да твърди, че контролира част от Бахмут, но спестява неудобни за нея детайли

Основните конфликти сред украинската и съветската войска остават по направленията Купянск, Лиманск, Бахмут, Авдеевка и Маринка. За миналото денонощие Генералният щаб на Украйна регистрира 26 конфликта, като епицентърът на военните дейности се маркира в Бахмут и Маринка.

След като през вчерашния ден, за първи път от декември предходната година, в регулярната си сводка вечерта, Генщабът не загатна Бахмут по никакъв метод, се появиха догатки, че силите на ЧВК " Вагнер " са отбелязали в Бахмут прогрес, макар че преди няколко дни ръководителят на частната войска Евгений Пригожин обяви победа и желание армията му да съобщи града на постоянната съветска войска, а вагнеровците да се оттеглят за отмора и възобновяване. 

Тази сутрин оспорваният град, който вече бе разгласен за високомерен от Русия, но Украйна отхвърли, още веднъж се загатва в отчета на ВСУ.

" По посока на Бахмут денем врагът организира несполучливи настъпателни интервенции в посока на Хромове. Нанесени са въздушни удари в регионите на Бахмут, Ивановске, Белая Гора, Озаряновка и Торецк ", оповестява тази заран Генщабът на Украйна. Липсата на детайлности обаче в отчета на украинската войска продължава да слага въпроси, изключително на фона на това, че не се оповестява нищо за отстояването на самия град, а маркер е подложен върху покрайнините му - Хромове. 

Последната информация от формалните управляващи беше, че украинските военни все още управляват югозападната част на града - микрорайона " Самолет " и паметника на МиГ 17.

Неуспешна е била офанзивата на съветската войска и в посока Авдеевка към Първомайско. Нанесени са въздушни удари в региона на Новокалиново и Авдеевка.

В посока Маринка украинците регистрират, че също са отблъснали голям брой офанзиви, а доста обитаеми места в района са подложени на обстрел.

Украинската войска регистрира, че е отблъснала настъпателните дейности на съветската войска в посока Купянск в региона на Масютовка. Нанесени са въздушни удари край Киселовка и Котляровка. Редица обитаеми места са подложени на артилерийски и минометен обстрел от врага.

На Лиманско направление съветската войска също е провела настъпателни дейности в посока Белогоровка, само че е била отблъсната. Там е имало и въздушен удар. На артилерийски обстрел са подложени Невское и Белогоровка в Луганска област и Торское и Спорен в Донецка област.

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни съобщи в обществените мрежи, че е разискал по телефона с командващия силите на Съединени американски щати в Европа военачалник Кристофър Каволи доставката на бойни самолети и муниции.

" Необходимостта от подсилване на противовъздушната защита, в това число с помощта на изтребители F-16, и увеличение на количеството муниции бяха основни тематики в нашия разговор ", декларира Залужни.

Украйна, съгласно американски чиновници, ще получи самолети F-16 не по-рано от няколко месеца, и то не от Съединени американски щати, а от европейските съдружници. Допълнителните доставки на муниции обаче са въпрос на близко бъдеще.

Според военачалник Залужни, с изключение на F-16 и муниции, той и Каволи са разискали " продължение на съдействието в поддръжката и ремонта на военна техника ", както и плановете на Украйна за основаване на нови морски бригади.

По думите на Залужни с военачалник Каволи е реализирано единодушие и дейното взаимодействаме за подсилване на отбранителната дарба на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР