Основните партии целят сделка с регулаторите, изгодна не за две

...
Основните партии целят сделка с регулаторите, изгодна не за две
Коментари Харесай

Петър Чолаков, политолог: Основните партии целят сделка с регулаторите не за две, а за три страни

Основните партии целят договорка с регулаторите, преференциална не за две страни – ППДБ и ГЕРБ-СДС, а за три – не можем да изключваме Движение за права и свободи от уравнението. Това сподели политологът доцент Петър Чолаков в " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “. " Спорът сред партиите във връзка регулаторите цели реализиране на оптимална договорка не за две, а за три страни. Вчера Кирил Петков се опита да финтира аудиторията, като сподели, че ще се разделят постове в регулаторите 50 на 50. Този трик цели да избегне въпроса, че Движение за права и свободи е третият сътрудник, който би трябвало да бъде задоволен “, разясни Чолаков.

" Делян Пеевски попита - Как по този начин ще се делкат, а за нас няма – това се разбра от думите му нощес. Той сподели на Петков, че няма по какъв начин Движение за права и свободи да бъде изключено от договорката. Как по този начин регулаторите са сякаш самостоятелни, а си ги разделят политически? Василев преди месец обясняваше, че ръководещите регулаторите би трябвало да бъдат партийни назначения. Ясно е, че регулаторите са полета на партийни подкрепи “, обясни политологът.

По мотив ротацията министерските кресла, изключително Министерство на външните работи, се оказват огромна ябълка на раздора. " Дали Денков, дали Габриел – във външната политика би трябвало да разбираш и от химията на човешките връзки. Не знам дали настояването Денков да бъде министър не е просто коз на масата, който ППДБ да пернат в един миг и да заявят, че в името на предстояща отстъпка те също дават крачка обратно “, сподели още доцент Чолаков.

" Това, че Борисов научи за меморандума от медиите, бе проява на мощ от страна на Политическа партия. Сливането на Национална агенция за приходите и организация " Митници “ е миг на полемика – едни икономисти споделят, че това е разумно, други, че е противоречиво “, разяснява политологът концепцията на Асен Василев за събирането на двете приходни организации.

Новите обединения на политическата сцена явно са загрявка за евроизборите. " Новият план на Васил Божков не знам какъв брой ще бъде доходоносен, тъй като той е под домакински арест. Възможността му за въздействие върху политиката е лимитирана – не знам какъв небосвод има пред концепцията му. По отношение на партия, обвързана с президента, огромният въпрос е дали тя да се появи преди или след изборите “, акцентира политологът.

" Защо самата Ваня Григорова да не направи собствен план – тя сподели много добър резултат на локалните избори. Може би гласоподавателите й биха съответства с тези на президента Радев “, даде детайлности доцент Петър Чолаков.

" Според мен ротацията ще се случи при започване на март. Смешно е Борисов да твърди, че времето тогава няма да бъде уместно, тъй като тогава той имал ангажимент на интернационален конгрес – в цифровата епоха това не може да бъде сериозен мотив “, разясни доцент Чолаков.

" Самата Габриел сподели, че ротацията може да важи за целия мандат. Колкото и да се вършат, че може да има избори 2 в 1, ясно е, че ППДБ гледат към цялостен мандат. ГЕРБ-СДС също имат интерес, тъй като в този момент министър председателят ще бъде техен “, изясни още политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР