Основните борсови индекси в Европа започнаха търговията със спад на

...
Основните борсови индекси в Европа започнаха търговията със спад на
Коментари Харесай

Борсите в Европа стартираха със спад заради вота в САЩ

Основните борсови показатели в Европа започнаха търговията със спад на фона на новините от Съединени американски щати, където не е явен изходът от сред Доналд Тръмп и Джо Байдън.
Основният показател САС-40, отразяващ междинната стойност на котировките на най-големите компании на Парижката борса, се намали с 1,39% до 4 738,96 пункта, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.
Над 3% изгубиха от своята стойност акциите на френските банки „ Сосиете Женерал “ и „ БНП Париба “, над 4% загуби автомобилният колос „ Рено “ и над 2,5% са загубите на скъпите бумаги на „ Пежо “. Една от дребното компании, която означи растеж, бе фармацевтичният тръст „ Санофи “ с растеж от 3%.
Спадът е реакция на оповестените по-рано прогнози от френските медии, които твърдяха, че претендентът на демократите Байдън ще победи. В момента той има минимална преднина, която непрекъснато се топи. По последни данни той има 238 гласа в Избирателната гилдия, а Тръмп – 213. За успеха са нужни 270. Все още не са излезли данните от основни щати като Пенсилвания и Мичиган, които могат да преобърнат тези резултати.
Със спад стартира търговията на Лондонската и Франкфуртската борса.
 НА ЖИВО: Битката за Белия дом - Доналд Тръмп против Джо Байдън НА ЖИВО: Битката за Белия дом - Доналд Тръмп против Джо Байдън
Редакционният екип на Actualno.com следи онлайн развиването на изборите за президент в Съединените щати*.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР