Основните акценти бяха очертани пред гражданите от Иван Гургов, заместник-кмет

...
Основните акценти бяха очертани пред гражданите от Иван Гургов, заместник-кмет
Коментари Харесай

Бюджетът на Несебър за 2024 година е 105 млн.лева

Основните акценти бяха обрисувани пред жителите от Иван Гургов, заместник-кмет на Община Несебър

В несебърската зала „ Мелсас “ през днешния ден се състоя публично разискване на главните параметри и приоритетите  на проектобюджета на Община Несебър   за актуалната година. Целта е обезпечаване на стабилно и интегрирано локално развиване посредством оптимално систематизиране на ресурсите  за дейностите на общината, възстановяване на виталната среда и чистотата в обитаемоте места, опазване на финансовата непоклатимост. Основните акценти бяха обрисувани пред жителите от Иван Гургов, заместник-кмет на Община Несебър.

Общата бюджетна  рамка  е в размер на 105 450 000 лева

Приходната част на бюджета в локални действия възлиза на 79 264 190 лева, а средствата от държавния бюджет за финансиране на делегирани действия и други е  26 185 810 лева.  

От налози върху имуществото са предвидени  доходи в размер на 37 500 000, а неданъчните  възлизат на   28 375 597 лева Преходният излишък от 2023 година е над 12 млн. лева

През 2024 година Община Несебър ще продължи дейностите по обезпечаване и гарантиране на общественото включване на деца и лица от уязвими групи, ръководството и подобряването на качеството на обществените услуги Домашен обществен патронаж, Асистентска поддръжка, Център за социална поддръжка, Център за обществена рехабилитация и интеграция, клубове на пенсионера, както и подкрепяне на спортни клубовe и сдружения с нестопанска цел, чиято дейност  е в интерес на локалната общественост.

Акцентите в разноските за локални действия и  дофинансирани държавни действия са благоустрояването, озеленяването, чистотата и подобряването на  жизнената среда, настоящи поправки на: улици, тротоари  и междублокови пространства, стълбове за улично осветяване, парково осветлениена общински административни здания, детски градини и учебни заведения.

Капиталовата стратегия за 2024 година възлиза на стойност 48,5 млн. лева, от които 30 млн. са обезпечени от държавния бюджет.

В финансовата стратегия на общината за актуалната година са включени обекти от техническата инфраструктура, нови и поправки на детски площадки, вътрешно квартални улици, възстановяване на изискванията в здания общинска благосъстоятелност. В частта планиране са заложени: планове за консервация и реституция на културни полезности, нови улици, тротоари, паркинги, велоалеи, спортни и детски площадки по обитаеми места, улично осветяване в обитаемоте места и други В частта строителство е маркирано: създаване на нови спортни стадиони – гр.Св.Влас и с.Равда, ремонт и възобновяване на общинска пътна мрежа, строителство и главен ремонт на публични здания и други

На публичното разискване бяха показани утвърдени и нови планове по оперативни стратегии, измежду които: саниране на читалище „ Яна Лъскова “ – Несебър; реконструкция, модернизация и създаване на ново, енергийно-ефективно улично осветяване в с. Равда; възобновяване по достоверни данни на каменна вятърна мелница, находяща се на северен бряг в Стария Несебър; създаване на сцена навън - амфитеатър, в гр.Несебър, Северен бряг.

След представянето на главните  бюджетни параметри бяха разисквани разнообразни оферти и разяснени главните действия, заложени във финансовата рамка  за настоящата година. Ежегодното обществено разгласяване на проекто бюджетната рамка цели  реализиране на бистрота и  публичен консенсус във връзка с заложените   по настоящи и бъдещи планове средства и чуване на  предложения и мненията, свързани с финансирането за развиване на обитаемоте места в общината.

Подробна информация за проектобюджет 2024 е оповестена на формалния уебсайт на Община Несебър.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР