Основни улици в район Подуяне“ се затварят поетапно за обработка

...
Основни улици в район Подуяне“ се затварят поетапно за обработка
Коментари Харесай

Фандъкова глобява фирмата, отговорна за разтопилия се битум по улици в ”Подуяне”

Основни улици в регион „ Подуяне “ се затварят поетапно за обработка с пясък и разчистване. Причината е разтапяне на битума, който през есента е положен по пукнатините в асфалтовата настилка.
Това е технология, която от години се ползва в София – по този метод преди зимата настилката се запечатва, което предотвратява влизане на вода и разрушение на асфалта.

Обработката на пукнатини е осъществена от компанията „ ДЛВ “ ЕООД, която извършва настоящия ремонт и поддръжка на уличната мрежа в регион „ Подуяне “. Това заяви в персоналната си страница във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.След като битумът от пукнатините се е разтопил, той е разнесен от преминаващите коли по огромна част от пътната настилка. Затова към този момент се почиствали задачите пътни платна от екипи на компанията реализатор и почистващите компании.

" Най-вероятната причина за разтапянето на битума е сбъркана технология на приготвянето му, което е довело до реакция при малко по-високите температури. На компания „ ДЛВ “ ще бъде наложена 100% глоба от абонаментната такса за региона, както и наказателна клауза за всички породени вреди, които ще бъдат изчислени. Всеки жител, който установи щета в гумите на автомобила си, може да извади протокол от осигурител, който ще предявим към компанията реализатор ", написа още Фандъкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР