Основни стъпки за утвърждаване и развитие на велотуризма в община

...
Основни стъпки за утвърждаване и развитие на велотуризма в община
Коментари Харесай

Община Благоевград с визия за развитие на велотуризма в района

Основни стъпки за одобряване и развиване на велотуризма в община Благоевград бяха набелязани по време на среща сред кмета Илко Стоянов и Николай Атанасов, началник на велоклуб LFF Enduro Blagoevgrad.

Те разискаха благоприятни условия за възстановяване на терените и разширение на обсега на съществуващи велотрасета, намиращи се в землищата на селата Делвино и Дъбрава.

„ Това е една стратегическа стъпка за развиването на туризма в региона. Създаването на подобаващи условия за колоездене бе и един от поетите задължения по време на предизборната ми акция. Колоездачите са една сериозна общественост и считам, че заслужават да имат подобаващи условия да практикуват този тип спорт. Идеята ни е да създадем един приключен комплекс, обхващащ трасетата към двете села, той ще бъде естествено продължение на парк „ Бачиново “, който желаеме да надградим и да развием. Амбицията ни е да създадем предпоставки и за осъществяване на шампионати от друг сан тук “, акцентира кметът Стоянов.

За осъществяване на задачите предстоят договаряния сред Община Благоевград и страната за подчинение на горски терени.

Предвижда се да бъдат построени уреди за рисково колоездене, както и да бъдат обособени територии за позициониране на шатъли, а самите трасета ще бъдат обозначени с нужните знаци.

По време на срещата ръководителят на велоклуб LFF Enduro Blagoevgrad Николай Атанасов увери, че представители на колоездачната общественост в Благоевград ще спомагат за реализиране на концепцията.

В разискване на опциите за развиване на велотуризма в Благоевград присъединяване взеха и кметовете на селата Дъбрава и Делвино – Методи Стоянов и Красимир Стоицов, където се намират трасетата.

Кметът Стоянов се срещна и с началника на отряда на Планинска избавителна работа Георги Ботев, с който разискаха дейности за дейна взаимна работа сред Общината и ПСС, включително и във връзка с рисковия туризъм. В състава на отряда членуват 22 души, които провеждат голям брой акции, ориентирани към запазване на здравето и избавяне на човешки животи, при зародили обстановки на труднодостъпни места като планински местности, велотрасета и други

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР