Основната задача пред служебното правителство е организацията на предстоящите парламентарни

...
Основната задача пред служебното правителство е организацията на предстоящите парламентарни
Коментари Харесай

Президентът даде рецептата за стабилно управление на страната

Основната задача пред служебното държавно управление е организацията на идните парламентарни избори и тяхното осъществяване. От голямо значение за всички е на тези избори да се излъчи отговорно управническо болшинство, което да се заеме с неотложните промени и стратегически за страната решения.

Това разяснява президентът Румен Радев на среща с ЦИК и служебни министри. 

Важно е това болшинство да се употребява с висока легитимност, а тя идва от висока изборна интензивност. Високата изборна интензивност изисква както дейна предизборна акция, по този начин и ангажираност на партиите и депутатите с ясно послания за привличане на гласоподаватели, уточни той.

За да имаме висока изборна интензивност би трябвало да се усили доверието в машинното гласоподаване. То потвърди своята успеваемост за фрапантно понижаване на недействителния избор, както и на броя на сбърканите и манипулирани протоколи. Това способства и за понижаване на купения избор. Нуебходими са обаче ясна методика и обществени и ясни дейности, които да дадат убеденост на партиите и на жителите в неналичието на каквито и да е операции в изборния развой, уточни Радев. 

Нужна е също дейна осведомителна акция за машинното гласоподаване и аз се надявам всички материали разяснителни да се приготвят в точния момент и да се излъчват регулярно в медиите, уточни той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР