Основната задача на лидерите на ЕС тази зима ще бъде

...
Основната задача на лидерите на ЕС тази зима ще бъде
Коментари Харесай

Bloomberg: Лидерите на ЕС пред изпитание – има ли „безболезнен изход“ от енергийната криза

Основната задача на водачите на Европейски Съюз тази зима ще бъде да предадат на популацията " суровата истина, че няма неусетен излаз " от енергийната рецесия, без да изгубят доверието на 450 милиона души. Това мнение изрази във вторник.

В него се показва, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще " се изправи пред тест за водачество " тази седмица, когато разкрие проект за това по какъв начин 27-те страни от Европейски Съюз " ще оцеляват през зимата без съветски газ ". Тази зима те ще би трябвало да създадат жертви, да понижат потреблението на електрическа енергия с 10-15%, да споделят разноските и да усилят оптимално доставките на неруско гориво.

Освен това страните от Европейски Съюз евентуално ще би трябвало да усилят финансовата помощ за нуждаещите се посредством увеличение на взаимните заеми на равнище Европейски Съюз, както и да се откажат от някои от личните си ползи в енергийния бранш, като продължат да употребяват немските атомни електроцентрали и холандския газови местонахождения. Всеки източник на сила има значение, когато предприятията са застрашени от затваряне, а семействата „ треперят от мраз “, акцентира Bloomberg.

Вземането на сходни решения ще изисква мощно политическо водачество, уверена е организацията. При отсъствието на високопоставените гласове на някогашния немски канцлер Ангела Меркел и италианския министър председател в оставка Марио Драги, фон дер Лайен може да поеме тази роля.

Bloomberg отбелязва, че макар че последното изследване на публичното мнение, извършено от социологическата работа Евробарометър през юни-юли, демонстрира, че към момента европейските жители поддържат даването на помощ на Украйна и поддържането на антируските наказания, само че тази поддръжка доста е намаляла спрямо март-април. Причината за това беше внезапното нарастване на цените на електрическата енергия, което не предвещава нищо положително в навечерието на зимата, през която Европейски Съюз ще се нуждае от взаимност по въпроса за понижаване на потреблението на електрическа енергия и единение във връзка с антируските наказания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР