Основната задача на Digit е да повдига и спуска предмети

...
Основната задача на Digit е да повдига и спуска предмети
Коментари Харесай

Двукрак робот прилича на човек, има глава и очи


Основната задача на Digit е да повдига и спуска предмети с тегло до 16 кг
(снимка: Agility Robotics)

Ново потомство двукрак робот Digit, разработка на компанията Agility Robotics, наподобява ненапълно на човек. Усъвършенстваният модел има глава и очи, което го прави по-разбираем за хората.

Докато предходната версия на Digit беше предопределена за осъществяване на складова и друга рутинна работа, новият усъвършенстван вид се е сдобил с глава и очи и наподобява повече на човек. Предполага се, че съществуването на две анимирани LED очи ще усъвършенства взаимоотношението на робота с хората, отбелязва The Verge.

Digit без глава се появи на сцената през 2020 година като потребна машина за разнообразни промишлености, от логистиката до индустриалните инспекции. Роботът може даже да се употребява като „ аватар ” за отдалечено наличие на мястото на събитието.
още по темата
В допълнение, Digit трябваше да извършва някои от дилемите наедно с хората и да заема почти същото пространство – по тази причина има височина малко под 180 см и два крайници.

Добавянето на глава и очи не е просто „ козметична ” корекция. Сензорната глава ще разреши на хората да схванат по-добре дейностите на Digit, защото очите му ще демонстрират значима информация, като да вземем за пример желанието за смяна на посоката или присъединяване в избрана активност, споделят от разработчика.

Освен това е изменен дизайнът на ръцете, които в този момент по-лесно могат да работят с пластмасови контейнери, постоянно употребявани в складовете.



Възможностите на Digit въпреки всичко остават лимитирани – роботът може да върви, да кляка, да се катери по стълби и да прави други елементарни дейности. Основната му задача е да повдига и спуска предмети с тегло до 16 кг.

Все още не е известно какъв брой ще коства роботът на компаниите, които желаят да го закупят. Но разработчикът Agility Robotics разгласи партньорска стратегия, в границите на която ще достави на заинтригуваните клиенти „ изключителна опция за образуване на Digit умения и качества ” – в началото единствено участниците в тази самодейност ще могат да закупят новия модел.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР