Основната вина за загубата на президентските избори е наша. Очевидно

...
Основната вина за загубата на президентските избори е наша. Очевидно
Коментари Харесай

Анастас Герджиков: Основната вина за загубата е наша, хората вече не вярват на никого

" Основната виновност за загубата на президентските избори е наша. Очевидно не сме достигнали до сърцето на всеки българин. Очевидно хората харесват това, което предлагаме, само че към този момент не имат вяра на никого и на обещания ".

Това съобщи в изборната нощ изгубилият изборите претендент проф . Анастас Герджиков .

Той изброи и няколко спомагателни спънки, довели до този резултат от вота. На първо място това е непрестанно повтаряното от противниците му подстрекателство, че той е обвързван с " дадени партии и дадени хора ".

Другият важен фактор по думите му са се оказали " репресиите " на силовото министерство. " Целият държавен уред работеше за настоящия президент. Репресиите на силовите министерства бяха в употребява на президента ", сподели той. Герджиков уточни поредицата от конференции на вътрешния министър Бойко Рашков, който направи. Герджиков изясни, че внушенията за раздавани непозволено задатъци за студентски общежития са тотално неточни и сътрудниците му са предали стотици документи на Министерство на вътрешните работи, с цел да потвърдят, че университетът е безупречен.

Според Герджиков кандидатурата на него и на полк. Невяна Митева се е отразила благотворно на политическия жанр и държание на част от съперниците му, а новоизбраните партии в Народното събрание са тръгнали да работят за обединяването, което той оферираше.

Герджиков благодари на гласоподавателите, които са дали своят вот за него, и сподели, че техните гласове няма да останат напразни. " Вашият глас ще продължи да се чува ", сподели професорът.

" 80% от българите не са показани. Да ги упрекваме, че те не желаят да се включат в политическия живот е погрешно. Те не желаят да се включат в него, тъй като той е подобен какъвто го виждаме. Хората не гласоподават, тъй като не желаят да вземат участие в нашата партийна политика ", уточни Герджиков.

Той изрази вяра, че за положителното на България ще се осъществен обещанията на Румен Радев и Илияна Йотова, а не неговите прогнози за заплахите пред демокрацията в България и надигащите се репресии.

По-късно в изявление за Българска национална телевизия Герджиков се оплака, че два дни преди изборите настоящият вицепрезидент Илияна Йотова го е изместила от изявление в ТВ предаване, за което неговото присъединяване е било уговорено от дълго време. Йотова участваше в утринния блок на бТВ в петък.

" Ние одобряваме резултатите такива каквито са, само че това не значи, че няма да създадем разбори ", сподели Деница Сачева от ГЕРБ пред Нова тв.

Според нея е имало подозрения в метода, по който се организират изборите и това си е проличало от ниската интензивност.

Попитана дали ниският резултат на Герджиков не се се дължи и на това, че ГЕРБ не издигна партиен претендент, тя разгласи, че ректорът на СУ има доста положителни качества и счита, че решението да бъде подсилен е било вярно, тъй като е противовес на Румен Радев.

" Той беше заслужен за президент. Със сигурност ще откри метод по какъв начин да продължи в своето публично амплоа, тъй че да извърши обещанията, които е приел, и уговорките, които поема, изключително във връзка с обединяването на хората ", сподели още Сачева по адрес на Герджиков.

И Тома Биков от ГЕРБ разгласи Герджиков за почтена кандидатура. По думите му партията на някогашния министър председател Бойко Борисов е желала даде знак, че е говота да протегне ръка.

" Тази ръка явно не е призната и оттук насетне ни чакат комплицирани времена. Но - глас национален, глас Божи. Просто средата е такава, че за такива хора сега, за жалост, няма място в българската политика и президентството. Има място за хора, които се блъскаме от заран до вечер и за жалост не носим никакъв резултат на страната по този метод, включвам и себе си във всичко това ", сподели Биков пред Българска национална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР