Основната цел в работата на МСТП през този един месец

...
Основната цел в работата на МСТП през този един месец
Коментари Харесай

Социалният министър: Българският бизнес може да бъде спокоен

Основната цел в работата на МСТП през този един месец е ориентирана с грижа и мисъл за жителите на България, сподели общественият министър Гълъб Донев по време на доклада на служебното държавно управление.

Още с първото съвещание на Министерски съвет служебният кабинет одобри пенсионерите да продължат да получават добавката от 50 лева Скоро следва да бъде признато решението за нарастването на пенсиите на над 1 милион български пенсионери, изясни Донев.

Продължава патронажната грижа за най-нуждаещите се в техните домове, както и програмата за " топъл обяд ". Има запас тя да продължи до края на годината, добави министърът.

Работи се по опазване на бизнеса и заетостта. Към 15 юни безработицата у нас продължава да понижава. Нивото й е към 5,4%. Това е добър знак, че българската стопанска система гладко се възвръща и излиза от застоя на ограниченията за ограничение на COVID-19, изясни общественият министър.

В момента тече акция за набиране на работещи в туристическия отрасъл - тържищата по труда посредничат сред работодателите в сектора и интензивно търсещите работа. От 1 юни са стартирали и районните стратегии за претовареност, добави Донев.

Продължаваме с ограниченията за подкрепяне на бизнеса и заетостта. Една от тях е 60/40, която ще има продължения, изясни министърът.

Той благодари на министрите на стопанската система, финансите и опазването на здравето за колаборацията и тясното партньорство с техните институции.

Българският бизнес може да бъде спокоен, че ще продължим да го поддържаме, безапелационен е общественият министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР