Основната съставка, която трябвало да съдържа, е растителното масло, останалото

...
Основната съставка, която трябвало да съдържа, е растителното масло, останалото
Коментари Харесай

От Агенцията по храните проговориха за “побългарената” рецепта на майонезите без яйца

Основната съставна част, която трябвало да съдържа, е растителното масло, останалото не било наложително, а същинският стандарт от 1987 година бил непринуден.

Основната съставна част, която би трябвало да съдържа майонезата, е растителното масло. В този главен субстрат би трябвало да се емулгират останалите съставки. Това съобщи Камен Николов от Дирекция „ Контрол на храните “ в БАБХ във връзка изнесените данни от Асоциация “Активни консуматори ”, че шест марки майонеза се създават без яйца.

„ Няма запазена марка за този артикул, рецептата на всички места е друга. Побългарената рецепта разрешава потреблението на 30% лой ”, сподели още той пред Нова телевизия.

„ Не би трябвало наложително да има яйце, с цел да се споделя майонеза. Затова се екитират продуктите, с цел да има осведомен избор ”, акцентира специалистът.

По думите му съществува стандарт за майонезата от 1987 година. Той е настоящ, само че непринуден. „ Всеки, който желае да го употребява, би трябвало да си го закупи от Българския институт по стандартизация ”, добави Николов.

Както постоянно – няма правила, няма закони, няма надзор, няма страна. Докога ще ги поносим?

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР