Основната роля на държавата трябва да бъде да премахне монопола

...
Основната роля на държавата трябва да бъде да премахне монопола
Коментари Харесай

Асен Василев си отива под условие

" Основната роля на страната би трябвало да бъде да отстрани монопола на рафинерията " Лукойл " на българския пазар ", съобщи финансовият министър Асен Василев по БТВ. 

" Имаше две цели с прекратяването на дерогацията. Едната е оптимално скоро да се приключи, а другата - да се приключи гладко по този начин, че да няма разтърсвания на вътрешния пазар в България. Оттам съгласно мен идваше ненапълно и спора, само че в последна сметка се стигна до решение, което да реализира и двете цели ", сподели още той. 

Василев сподели, че не може да разкрие от кое място е информацията, че рафинерията " Лукойл " се продава, само че тя е действителна и предоставена на парламентарните групи. 

„ Ако не се оправя с Бюджет 2024, непосредствено си отивам “, уточни още той. 

„ Ако нямаме салдо 3% тази година и не реализираме салдо 3% до година, това значи една главните поръчки на кабинета за еврозоната да бъде провалена. Такова нещо в случай че се случи - аз непосредствено си отивам, само че аз персонално нямам доверие, че ще се случи.  Работи доста интензивно, с цел да не се случи “, сподели Василев.  
ТЕМА преди 4 часа 1098 преди 4 часа 977 преди 5 часа 1006
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР