Основната причина за продължаващото роене на незаконни и често абсурдни

...
Основната причина за продължаващото роене на незаконни и често абсурдни
Коментари Харесай

Укрепващ катун кацна и върху Виа понтика край Созопол. ДНСК зимен сън ли спи?

Основната причина за продължаващото роене на противозаконни и постоянно неуместни постройки в страната, е неналичието на надзор. За страдание от ДНСК /дирекция за народен строителен контрол/ не си правят работата качествено. Това разяснява пред novini.bg Цвета Каменова, дълготраен специалист в региона на строителството, заемала разнообразни управителни постове, в това число и някогашен началник на дирекция в Министерство на регионалното развитие. Тя изрази възмущението си от нелепото застрояване на Алепу, само че увери и потвърди с настоящ снимков материал, че строителни безчинства се правят освен на Шофьорския плаж, а и край красивия и обичан на генерации българи Созопол.



"Този лагер /б.р. от водещата снимка/ е кацнал не къде да е, а над плажа Харманите в гр. Созопол. В съседство се намира Античния некропол, исторически обект с неразбираемо бъдеще. Съгласно строителното позволение това е подпорна стена, която укрепва панорамния път " Виа Понтика ". Теренът е частен и притежателят от години ползва "иновативни " решения, първо укрепваща стена, след това пицария върху укрепващата плоча, хоп и нещо като кафези за обитаване/ доста подобаващи за прелитащите птици/, само че там живеят хора. С други думи, безобразията нямат край и те не са от през днешния ден.



За този градеж аз персонално писах до ДНСК и Министерство на регионалното развитие още през 2012 година. Отговориха ми от строителния надзор, че са издали строително позволение за подпорна стена, били създали инспекция на обекта, но не открили някой да живее на мястото. Е, кого да заварят в обекта, като са отишли през есента, когато там няма жива душа. Днес притежателите са поставили към този момент и дограма. Затова върша извод, че контролните органи не си правят съзнателно работата. ДНСК нищо не прави, а би трябвало да бута сходни постройки, страеки се да съблюдават Закон за устройство на територията. Какво опазват те? Нищо. Лично аз не бях чувала за толкоз години процедура, че има асаньор с подпорна стена, но нейсе ".

Оказа се, че комисия, образувана от общината в Бургас, пък не е открила нищо неправилно в това да се строи върху панорамния път "Виа понтика ", защото там били направени археологически разкопки преди строителите да разкопаят терена за някоя, евентуално по балкански уютна пицария или пък друго обогатяващо фамилията на вложителя оборудване. Впрочем при всички сигнали и тъжби от локалните за строителни своеволия, комисията от общината в Бургас открила, че има единствено един противозаконен обект и забележете - това е оградна стена на къща!? Та толкова за регулациите и контрола, които устояваме напразно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР