Основната причина за наводнението на пътя на прохода Петрохан е

...
Основната причина за наводнението на пътя на прохода Петрохан е
Коментари Харесай

Караджов провери разчистването на прохода Петрохан: Пътят в този вид е неизползваем

Основната причина за наводнението на пътя на прохода Петрохан е запушен улук – това е прекосяване на дребна река под пътя, само че реката през нощта е донесла доста камъни, дървета и пясък и надлежно е запушен. Запушването прелива, водата е подкопала пътя. Под нас има голяма пещера – каверна, над която пътят на практика виси над нея, дърветата са се сринали надолу и де факто става дума за бедствено спешно състояние. Пътят в този си тип е негоден. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов при инспекция на почистването и укрепването на прохода Петрохан, който е затворен и е с големи вреди след наводненията от събота.

" Ще бъде укрепено самото платно, с цел да може в образувалата се бездна да стартираме да укрепваме. Какво ще укрепваме, това ще го решат укрепването ", съобщи той, само че преди всичко би трябвало да се спре водата. Ще стартира транспортиране на камъни, дънери и дървета, с цел да може водата да минава още веднъж под пътя, изясни министърът в оставка.

По-късно през днешния ден или на следващия ден ще стане ясно и вредите на каква стойност са.

Амбицията на управляващите са до понеделник да се реалокира оптимално още едно платно, ще има светлинна сигнализация и метаморфоза на пътя, с цел да може още веднъж да се отвори прохода, разясни Караджов.

Председателят на УС на АПИ разясни, че за момента има финансов запас. " В първи миг, в който успеем да спрем водата да минава по през плътното платно, ще стартираме да пускаме спора. Работим по всички свлачища, дънери и камъни да бъдат отстранени ". И разясни, че организацията е обезпечена финансово, юридическа и с запаси за компаниите.

Участъкът, който е подкопан и злепоставен, ще бъде отцепен, с цел да се предотвратят произшествия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР