Основната причина за инцидента с хеликоптера край Гърмен е почти

...
Основната причина за инцидента с хеликоптера край Гърмен е почти
Коментари Харесай

Гвоздейков за инцидента с хеликоптера: Пилотът е предприел сериозен риск при излитането

„ Основната причина за случая с хеликоптера край Гърмен е съвсем нулевата видимост и загубата на ориентировка от страна на водача. Към 07:30 часа е имало сериозна мъгла. “

Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков . Хеликоптерът от гражданската авиация, е пръскал против вредители . Той е изхвърчал от село Гърмен в петък заран. Хеликоптерът и тялото на починалия водач бяха открити в петък в бездна, дълбока към 50 метра, покрай село Гърмен.

По думите на министъра водачът е подхванал сериозен риск при излитането в тази обстановка и случаят е можел да бъде предотвратен.

„ Цялата информация е ориентирана към това, че много рисково политане в такава конюнктура е подхванал водачът “ , разяснява министърът пред „ БНР “. Той добави, че с цел да лети хеликоптер от този вид, са нужни положителни метеорологични условия , каквото не е имало в петък заран.

Гвоздейков разяснява и построяването на трети мост над река Дунав , за който на 20 септември държавните управления на България и на Румъния подадоха формуляра за предпроектно изследване и кандидатстване за финансиране от Европейската комисия /ЕК/. По думите на министъра към 1,4 млн. евро ще бъде сумата , която би трябвало да заплати страната ни за трети мост на река Дунав.

„ Инициативата за строителството е от двете страни, аплайваме за 50% финансиране от Европейска комисия “, акцентира транспортният министър.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР