Основната опозиционна партия в Турция се противопостави днес на изпращането

...
Основната опозиционна партия в Турция се противопостави днес на изпращането
Коментари Харесай

Опозиция в Турция е против изпращането на войници в Либия

Основната опозиционна партия в Турция се опълчи през днешния ден на изпращането на турски бойци в Либия, като посочи, че това може да изостри спора в тази страна и да провокира разрастването му в района, съобщи Ройтерс.
Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че държавното управление ще изиска утвърждението на Народното събрание за изпращане на военни елементи в Либия, откакто държавно управление на националното единодушие на премиера Файез ел Сарадж изиска помощ за отбиване на настъплението на силите на авторитетния в Източна Либия боен пълководец Халифа Хафтар.
След среща с външния министър Мевлют Чавушоглу по отношение на предлагането за изпращане на бойци в Либия заместник-председателят на опозиционната Народнорепубликанска партия /НРП/ Юнал Чевикйоз сподели, че НРП е срещу това решение.
"Ние считаме, че би трябвало да се даде приоритет на дипломацията, вместо да ставаме част от опосредствана война ", сподели Чевикйоз.
Той добави, че изпращането на бойци в Либия ще аргументи разгръщане на споровете в района и ще задълбочи последствията от тях.
По-рано НРП поддържа предложенията за изпращане на турски военни в Северна Сирия, където Турция реализира три военни интервенции в продължение на три години. Въпреки това НРП съобщи, че не утвърждава военни интервенции отвън границите на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР