Основната опасност пред този кабинет е да не изпадна в

...
Основната опасност пред този кабинет е да не изпадна в
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Ще наблюдаваме структурата на властта, защото е всеизвестен гладът на Прокопиев към публични средства

" Основната заплаха пред този кабинет е да не изпадна според от задкулисието, знаете, че когато приказвам за задкулисие постоянно имам поради медийния монополист и олигарх Иво Прокопиев. 25 години там се случват едни неща. Подават се едни министри, вършат се едни политики, имаме ли съображение да подозираме новия кабинет в това? Имаме съображение, споделих го и от трибуната на господин Петков и господин Василев. Имаме учредения, тъй като този артикул беше натрапен по същия метод, по който ГЕРБ. Второ, имаме всички учредения да считаме, че създателите на този артикул, като доктрина, са Кръстев и Прокопиев ", това съобщи пред Нова тв зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Голяма част от министрите идват от този кръг или имат връзки с този кръг и ние ги осветихме. Но казахме друго на министрите – в случай че вие скъсате тази взаимозависимост и в случай че това се види, ние единствено ще ви поддържаме в положителните неща, не за друго, а тъй като и самата структура на кабинета не ни дава съображение да не се съмняваме, посочи той.

" Самата конструкция на властта е доста забавно направена. Андрей Райчев сподели, че България за пръв път ще има двама министър председатели – Василев и Петков. Това е забавна теза и не е лишена от съображение. Тук обаче забавна е третата фигура – тази на Даниел Лорер, който концентрира всички финансови потоци – европейски и български и тяхното систематизиране. Де факто той ще е финансовия министър или най-малко министър на финансовите потоци. Ще следим тази настройка и централизация на финансов запас ", изясни той.

През структурата виждаме алтернатива за взаимозависимост, ще я следим, тъй като е общоизвестен гладът на Прокопиев към обществени средства – европейски и национални. Ако тази настройка спомага да бъде задоволяван този апетит, ние ще го следим и ще ви споделяме. На този стадий сме споделили от трибуната, че не се съмняваме в думите им, че нямат никакви зависимости и ще следим дали имат, или нямат, сподели Цонев.

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи попита за какво прокуратурата не стачкува решението за анулация на присъдата на Иво Прокопиев пред по-горна инстанция. " Това нормална процедура на прокуратурата ли е? Питам за какво? Има ли чадър на прокуратурата над Прокопиев? Да пристигна в това студио да отговори”, прикани Цонев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР