Основната ни грижа е превнецията. Хората може да се питат,

...
Основната ни грижа е превнецията. Хората може да се питат,
Коментари Харесай

Боил Банов обясни строгите мерки в театрите заради коронавируса

Основната ни грижа е превнецията. Хората може да се питат, само че би трябвало да ограничим разпространяването. Това съобщи пред bTV министърът на културата Боил Банов във връзка отменянето на всички културни мероприятия в страната.

„ Всяко събиране на доста хора в зала в границите на 2-3 часа е рисково “, съобщи той.

„ От през вчерашния ден са анулирани всики обществени културни събития - концерти, спектакли, кина, в това число действия в читалищата “, сподели министърът.

„ В НДК, на всички места. Много е значимо да опазим хората да не се случи взрив на инфектирани. Знам че е неприятно, би трябвало да си опазим и артистите обаче “, добави той.

Той не се нае да каже какъв брой време ще продължи тази мярка. „ Моите упования са, че в няколко дни или седмици ще намалее заплахата “, уточни Банов.

Относно връщането на билети за концерти и постановки министърът увери: „ Хората ще си получат парите. И след месеца да дойдат, отново ще ги получат. Даже ги апелирам да няма скупчвания на касите, да не се случи противоположен резултат “.

По мотив коментара на артиста Фахрадин Фахрадинов, че прекъсването на културните мероприятия е остроумен ход на министерството, с цел да не изплати дотациите на артистите, Банов съобщи:

„ Инфантилни позиции не ме занимават сега. Занимава ме по какъв начин да си опазим артистите. Който подценява живота на храта, си остава за негова сметка. Това са наивни мнения. Много е значимо в този миг артистите да бъдат водачи “.

„ Няма да се случи финансово нищо ужасно “, увери той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР