Основната интрига на предстоящите избори за парламент ще бъде за

...
Основната интрига на предстоящите избори за парламент ще бъде за
Коментари Харесай

Димитър Ганев: БСП или Продължаваме Промяната ще е големият победител на изборите

Основната конспирация на идните избори за парламент ще бъде за второто място. Това сподели социологът от „ Тренд ”.  По думите му лидерската позиция на ГЕРБ остава незастрашима.

„ Лидер остава ГЕРБ с близо 23%. Всъщност, може да приказваме за на практика паритет сред Българска социалистическа партия и „ Продължаваме Промяната ”. При тях поти няма разлика - тя е 1/3 от % ”, добави откривателят.
 Проучване на Тренд за изборите 2 в 1: Победа на Борисов и Радев *** Проучване на " Тренд " за изборите 2 в 1: Победа на Борисов и Радев***
ГЕРБ е първа политическа мощ съгласно моментните настройки в България. Партията на Бойко Борисов събира поддръжка на 22,9%, което я слага...

При по-висока изборна интензивност в деня на вота ще бъде втората политическа мощ, а при по-ниска -, посочи още Ганев. Той добави: „ Политическа партия имат по-голяма опция за готовност на електоралната външна страна. Българска социалистическа партия, имайки по-твърд електорат, по-мобилизиран, при една по-ниска интензивност ще има по-висока относителна тежест ”.

Базирайки се на политическите поръчки, по думите на Ганев, е значимо кой ще вземе втория мандат, тъй като при първия евентуално няма да може да се събере задоволително поддръжка. „ Ако може да се сформира някаква коалиция, тя би трябвало да е от четири партии - „ Продължаваме Промяната ”, и „ Демократична България ” плюс поддръжката на Българска социалистическа партия ”, изясни той по Нова телевизия.

Според Ганев на част от обединенията ще им бъде по-трудно да поддържат държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. Съвсем друга обаче ще е обстановката, в случай че партията на Кирил Петков и Асен Василев вземе досието. „ Ако не се осъществя вторият мандат, и третата директория отиде хипотетично в Политическа партия, което наподобява логически сюжети, тогава ще поддържа ли Българска социалистическа партия кабинет, откакто нейният не е бил подсилен. Подобна обстановка видяхме през юли ”, добави социологът.

За президентския избор Ганев уточни, че вероятността за балотаж е огромна. „ За да се стигне до такава степен би трябвало да бъдат изпълнени две условия. Да има над 50% интензивност по списъчен състав, което значи - над 3 350 000 гласоподаватели, дали своят вот за държавен глава. И второто - някой от претендентите да има над 50% от всички гласове ”, сподели социологът и добави, че Румен Радев влиза като любимец на втория тур. Възможността за поврат, по думите му, е дребна.
 Слави Трифонов: Ако някой има вяра на социолозите, значи има вяра на късата си памет Слави Трифонов: Ако някой има вяра на социолозите, значи има вяра на късата си памет
Това че българските социолози не познават е толкоз безспорна истина, колкото истината, че тази вечер ще се стъмни. Преди изборите на 4...

Какви са резултатите от изследването на " Тренд " -!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР