Основната им цел е била да се сдобият с необходимите

...
Основната им цел е била да се сдобият с необходимите
Коментари Харесай

ДАНСаджии закопчаха Владимир и Татяна, оказаха се руски шпиони, крили се у нас с фалшива самоличност

Основната им цел е била да се снабдят с нужните им български документи, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на Република България

ДАНС наложи възбрана за влизане в страната на две лица, открити като разузнавачи-нелегали на Службата за външно разузнаване на Руската федерация.

Руските жители Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 година в Калининград и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 година в село Хватовка, Саратовска област са обитавали на територията на Република България, представяйки се за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова, употребявайки персонални документи с посочените самоличности.

В ДАНС е добита информация, съгласно която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности.

Според добитите данни, главната цел на наличието на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина в страната ни е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи достоверността на същите, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на Република България.

Със заповед на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС) на 26.02.2024 година на двамата е наложена насилствена административна мярка „ възбрана за влизане и престояване на територията на държавите-членки на Европейския съюз " за период от 5 години на съображение член 42з, алинея 1, т. 1 по отношение на член 10, алинея 1, т. 1 и член 44, алинея 1 от Закона за чужденците в Република България, защото за двете лица има данни, че работят срещу сигурността на страната.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР