Основната дипломатическа задача на Украйна е да се обсъди преместването

...
Основната дипломатическа задача на Украйна е да се обсъди преместването
Коментари Харесай

Посланик Виталий Москаленко: Украйна се подготвя сериозно, има всякакви варианти

Основната дипломатическа задача на Украйна е да се разиска преместването на съветските войски от границите с Украйна. Това съобщи особено за предаването " Светът и ние " по БНТ посланикът на Украйна у нас - Виталий Москаленко.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 321

Той добави, че Русия не е дала отговор на настояването на Украйна за среща в границите на идващите 48 часа.

" Ако Русия предприеме военни дейности, ще има съществени жертви и от двете страни - и от Русия и от нашата страна, която ще се пази ", сподели посланикът.

И добави, че страната доста съществено се приготвя, защото са вероятни всевъзможни разновидности.

" Подготвяме се доста съществено, защото са вероятни всички разновидности до най-лошия - необятно навлизане на съветските войски от всички граници - от страна на Беларус, от страна на окупирания Донбас, да не приказваме за Крим - окупираният и акваторията на Черно море, Азовско море. Ние се приготвяме. И в това отношение за нас е доста значимо да получаваме поддръжка от интернационалната общественост, от Европейски Съюз, от Съединени американски щати и други демократични страни по две линии: едната е финансово-икономическа помощ, втората е: военно-техническа помощ за оръжия от отбранителния темперамент. Знаете, че много такива помощи са получени от Съединени американски щати, Канада, Полша, Чехия и Прибалтийските страни. Европейски Съюз реши да даде една помощ 1 милиарда и 200 млн. евро. Това е доста сериозна помощ ", сподели дипломат Москаленко.

Той добави, че се надява сходни помощи да получат и от България, която до момента оказва дипломатическа и морална поддръжка.

Украйна няма интерес да стопира доставките на съветски газ към Европа, сподели посланикът на Украйна у нас.

" Пълна гаранция за газовите доставки към Европа може да даде единствено застрахователна лавица. Отговор би трябвало да търсите от Русия. Обикновено тя прекъсва кранчето, както беше през 2008 година Спирането на доставките от Русия през Украйна може да бъде прекратено при нахлуването на съветски войски ", безапелационен е дипломат Москаленко.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 321  Германски военни елементи дойдоха в Литва Германски военни елементи дойдоха в Литва  Двама гърци бяха убити в Украйна, други двама са потърпевши тежко Двама гърци бяха убити в Украйна, други двама са потърпевши тежко  Италия възнамерява да изпрати 1000 военни в Източна Европа. Вероятно и в България Италия възнамерява да изпрати 1000 военни в Източна Европа. Вероятно и в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР