Основната депутатска заплата се увеличава с 297 лева и достига

...
Основната депутатска заплата се увеличава с 297 лева и достига
Коментари Харесай

Депутатската заплата се вдига с близо 300 лева

Основната депутатска заплата се усилва с 297 лв. и доближава 3540 лв. .
 
Досега базовото месечно заплащане на парламентаристите беше 3243 лв.. Увеличението се получава посредством методиката, по която се пресмята.
 
Депутатската заплата е равна на три междинни заплати в публичния бранш през последния месец на всяко тримесечие.

 
Данните на Национален статистически институт демонстрират, че през декември 2017 година междинната работна заплата в публичния бранш е достигнала 1180 лв.. Ето за какво преизчисляването на заплатите на националните ни представители води до нарастване с съвсем 300 лв..
 
Разбира се действителното заплащане на депутатите е много по-високо от 3540 лв. , защото към главната им заплата се начислява бонус за присъединяване в парламентарни комисии, както и клас за прослужени години.

 
Председателят на Народното събрание получава 55% над заплатата на редовия народен представител. Неговите заместници взимат 45% над заплатата на " елементарния " депутат.
 
На депутатите, попаднали в съставите на парламентарните комисии, е отредено 15% нарастване на заплатите , само че постоянно един народен представител взе участие в две и повече комисии, което автоматизирано усилва месечното му заплащане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР