„Основна заслуга за трансфера ми тук имаше треньорът Азрудин Валентич.

...
„Основна заслуга за трансфера ми тук имаше треньорът Азрудин Валентич.
Коментари Харесай

Па Конате: Неделев има убийствен ляв крак

„ Основна заслуга за прехвърлянето ми тук имаше треньорът Азрудин Валентич. Той е работил в моята татковина Швеция и от мои сътрудници бях чувал какъв брой първокласен ментор е той и по какъв начин управлява своите тимове. Казаха ми, че се държи ужасно със своите футболисти. Малко преди да се случи прехвърлянето ми разбрах, че от Ботев имат интерес да ме привлекат и откакто приказвах с Валентич към този момент нямах никакво подозрение дали да приема предлагането “, разяснява един от най-хубавите играчи на Ботев Пд Па Конате в предаването „ Код Спорт “.

„ Нямах визия, че футболът в България може да бъде на толкоз положително равнище. В нашия тим всеки желае да побеждава и да печели титли. Всеки от нас се подчинява на концепцията, че тимът би трябвало да побеждава и това е една от огромните разлики спрямо предходната година “, добави някогашният състезател на Малмьо и Розенборг.

„ Да си призная, в никакъв случай до момента не съм вкарвал толкоз голове за един тим. Много съм благополучен, че с представянето си съумявам да оказа помощ. Мисля, че не сме доста надалеч от Лудогорец и ЦСКА. Начинът, по който Валентич желае да играем, съответствува доста с моите разбирания за футбола. Най-важното за него е да играем красиво и изисква от нас да се учим от грешките си. В подготвителния развой натъртва доста на работата върху детайлите и създава тактическия проект по отношение на всеки обособен съперник. Със сигурност той подвига доста качеството на тима ни и мисля, че това се вижда от метода, по който играем през този сезон, изключително вкъщи. Спокойно мога да кажа, че водещите тимове в България са на положително средноевропейско равнище. Това се вижда и в мачовете им в европейските клубни шампионати. Затова считам, че идването ми тук е крачка напред “, добави Конате.

„ С Малмьо имах някои страхотни достижения. Бях част от тима, когато той се класира за групите на Шампионската лига през 2014 година Бях титуляр в плейофа против Залцбург и по-късно изиграх 3 срещи в груповата фаза. Станах първенец на Швеция 4 пъти. Това беше незаместим опит за мен. Малмьо е тимът, който ми даде късмет да пробия във футбола, тъй че няма по какъв начин да не бъда благополучен от това, че се класира за групите на Шампионската лига. Ясно е, че за българския футбол не беше добре, че Лудогорец беше отхвърлен. Сега играя в България, тъй че желая и футболът тук да реализира триумфи в Европа, само че без да си изкривявам душата, бях доста благополучен за Малмьо “, разкри още левият халф-бек, който през 2019-а избра да играе за националния тим на Гвинея, макар че като младеж е играл за Швеция.

„ По това време бях в тима на СПАЛ в Италия. От гвинейската федерация се свързаха с мен и ми споделиха, че доста желаят да заиграя за националния тим на страната. Дори част от управлението на федерацията пристигна да се срещне с мен в Италия. По това време не бях викан в националния тим на Швеция от две години, а желаех да представям страната си. Усещах, че имам какво да дам на гвинейския народен тим и по тази причина взех това решение. Изобщо не скърбя за него и съм доста благополучен. Сега получих повиквателна за идните международни квалификации на Гвинея и нямам самообладание да взема присъединяване в тях “, разкри Па Конате.

„ Страхотно е да играеш с футболисти като Неделев. Той има смъртоносен ляв крайник. Аз също съм левичар, обаче неговият ляв крайник е просто необикновен. Той е страховит и като човек и сигурно е най-подходящият човек да бъде капитан на нашия тим. Щастлив съм, че имам шанса да играя с него “, призна един от новите любимци на бултрасите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР