Основна задача в работата на Агенция Пътна инфраструктура през 2019

...
Основна задача в работата на Агенция Пътна инфраструктура през 2019
Коментари Харесай

Повече средства за второкласната и третокласна мрежа планира АПИ

Основна задача в работата на Агенция „ Пътна инфраструктура ” през 2019 година е въвеждането на електронната винетка от 1 януари и на тол системата за транспортните средства над 3,5 тона от 16 август. Това съобщи ръководителят на управителния съвет на организацията инж. Светослав Глосов в четвъртък по време на откриването на обновените 21 км от пътя Търговище – Разград. Той акцентира, че сполучливото внедряване на системата ще усили средствата, които ще бъдат влагани в построяването на нова и поддържането на съществуващата републиканска мрежа. Част от ресурса ще бъде вложен в възстановяване положението на второкласната и третокласната мрежа.

Ремонтираният сектор от второкласния път Търговище – Разград е в лот 13 на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”, напомнят от АПИ. Той е на разградска територия и цената на плана е към 15,3 млн. лева

По пътната права изцяло е сменена настилката и е усъвършенствано отводняването. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Ремонтирани са 4-те кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода, за Градина и Островче, допълват от организацията. За повишение на сигурността на придвижване на пешеходците в двете села са построени повдигнати пешеходни пътеки.

През юли т. година завърши ремонтът на още 10 км от същия път сред Кубрат и Тутракан, на територията на област Силистра. С сполучливото осъществяване на двата плана тази година са ремонтирани общо 31 км и са вложени близо 20 млн. лева, обобщават от АПИ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР