Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка и

...
Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка и
Коментари Харесай

Иво Инджев: Чрез Плана за победа Зеленски подчертава принадлежн...

" Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка и извършва непозната воля. Но, откакто в Украйна има рецензии, това акцентира, че е демократична страна ".

 

Това мнение изрази журналистът Иво Инджев в студиото на „ Пресечна точка ” по отношение на " Плана за победа " на украинския държавен глава Володимир Зеленски.

" Можете ли да си визиите в Русия сходен вид отношение? Само споменаването на думата " мир " значи проваляне ", сподели още експертът и напомни, че бяха задържани съветски жители, които излизаха по улиците с томове на " Война и мир " от Лев Толстой.

 

По думите му посредством " Плана за победа " Зеленски акцентира принадлежността на Украйна към Европа.

 

" Украйна е географският център и най-голямата страна в Европа ". Според него предисторията на спора с Русия е обвързвана с настояването на Украйна да се причисли към Европейски Съюз. " Русия спря този развой. За мен тогава беше осъществен най-големият рушвет в историята ", безапелационен е журналистът.

Инджев разяснява и настояването на Украйна за присъединение към НАТО. " Те знаят, че до момента в който водят бойни дейности, няма по какъв начин да се причислят. Искат покана за присъединение, която да покаже на окупаторите, че има различен вид за Украйна - да се развива в Западния свят ", добави той.

 

" Много значими са изборите в Съединени американски щати на 5 ноември за развиването на спора в Украйна. Тръмп в никакъв случай не е споделил една крива дума за Путин, до момента в който Байдън го назовава " палач и боен нарушител ", заключи анализаторът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР