Основна част от протичането на една инвитро/ICSI процедура е извършването

...
Основна част от протичането на една инвитро/ICSI процедура е извършването
Коментари Харесай

5 дни в инкубатор – един от пътищата към двете чертички

Основна част от протичането на една инвитро/ICSI процедура е осъществяването на инвитро или ICSI оплождане в инвитро лабораторията на Медицински комплекс „ Д-р Щерев “. Това е един от най-интересните, значими и високоспециализирани стадии от провеждането на инвитро процедурата.
В деня на пункцията на фоликули (екстракцията на яйцеклетките) сътрудникът дава семенна течност, която ще се употребява при процедурата на инвитро оплождане. При класическо инвитро извадените от женския организъм яйцеклетки се слагат в специфична среда и към нея на по-късен стадий се прибавят авансово обработените сперматозоиди. Много постоянно, заради неприятно качество на семенната течност или други фактори, се ползва методът ICSI. Процедурата прилича класическото инвитро оплождане, само че благодарение на специфична процедура се избира един сперматозоид, който се инжектира непосредствено в яйцеклетката, в случай че последната е качествена и разрешава тази операция. Този развой се назовава инсеминиране, а не оплождане.
Самото оплождане трае към 16-20 часа и е комплициран физиологичен и молекулярен развой, при който се образуват в яйцеклетката мъжко (от сперматозоида) и женско (от яйцеклетката) ядърца и по този начин се дефинира оплодената към този момент яйцеклетка или така наречен зигота.

Какво се случва с ембрионите в инкубаторите и по какъв начин протича самият развой, четете в jenata.blitz.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР