Основите на теорията за отслабването се пукат по шевовете -

...
Основите на теорията за отслабването се пукат по шевовете -
Коментари Харесай

Учени разбиха мита за ползата от закуската

Основите на теорията за отслабването се пукат по шевовете - учените допускат, че поради закуска хората ядат даже повече, а не противоположното, написа Zdrave.to.

Група учени е провела изследване и открила, че постоянната закуска не оказва помощ да отслабнете, както се смяташе, а по-скоро способства за затлъстяването. За научната работа на специалистите оповестява GizModo.

Международният екип учени е направил мета разбор на 13 проучвания, извършени в Съединени американски щати, Англия и Япония от 1993 до 2016 година Експертите са взели за образец към 500 възрастни, които са имали друг показател на телесна маса и са се срещнали с тяхната диета.

Оказало се, че част от участниците, които не са пропуснали утринното хранене, консумирали към 260 калории повече дневно спрямо другите участници. Също по този начин, тежестта на хората от първата група било с към 0.4 kg приблизително на човек повече от втората. 

" Важно е, че няма никакви доказателства, че закуската оказва помощ за възстановяване на метаболизма ", означават специалистите. Според тях, това съществено трансформира системата за правене на диети за намаляване.

Много специалисти, в противен случай, означават, че ранна закуска е потребна, защото метаболизмът на човек се форсира заран и изгаря повече калории денем. Фитнес експертите поучават да не пропускате утринната закуска, тъй като след нея организмът усеща задоволеност дълго време.

В момента създателите на новото проучване не са подготвени да поемат цялостната отговорност за апела за отвод от закуска. Експертите ще проведат нови проучвания, като употребяват други научни способи, с цел да потвърдят или опровергаят своята догадка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР