Основите борсови стоки през последната година са поскъпнали с до

...
Основите борсови стоки през последната година са поскъпнали с до
Коментари Харесай

Основните борсови стоки поскъпнаха с до 40% за година

Основите борсови артикули през последната година са поскъпнали с до 40%, а слънчогледът близо двойно. Единствено цената на суровия нефт регистрира спад, сочат данни, систематизирани от Софийската стокова борса.

Трудна година и за борсовата търговия с доста аномалии в цените - по този начин изпълнителният шеф на борсата Васил Симов дефинира 2020 година

„ Най-много покупко-продажби имаме с кашкавал, със сирене, с варива, това са типичните борсови артикули, които се търгуваха на пода, само че доста дейна беше търговията ни с олиото, захарта, които непрестанно бяха обект на търговия, само че не се стигаше до толкоз доста подписани покупко-продажби “, сподели той.

С 90 % скочи цената на слънчогледа през годината и дружно с по слабата годишна продукция докара до цени на дребно за бутилка олио, с 40 стотинки по високи при започване на тази година.

Обсъжданото експорт на мито за пшеница от Русия увеличи цената и на интернационалните пазари. У нас брашното нарастна със шест %, а това докара до нарастване и цената на хляба с 10 стотинки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР