Основен ремонт започва на ул. Цар Борис III“ в отсечката

...
Основен ремонт започва на ул. Цар Борис III“ в отсечката
Коментари Харесай

Затварят за ремонт отсечката от разклона за с. Кичево до началото на кв. Виница

Основен ремонт стартира на ул. „ Цар Борис III “ в правата от разклона за с. Кичево до началото на кв. „ Виница “. Това ще е причина за цялостно затваряне на правата, която води към квартала, от 24 март, петък, осведомят от Община Варна.

Движението на коли за кв. „ Виница “ и назад ще се прави по обходен маршрут: бул. „ Осми Приморски полк “ – ул. „ Арх. Манол Йорданов “ – бул. „ Княз Борис I “/път I-9 – ул. „ 30-та “ – ул. „ Св. Св. Константин и Елена “ – ул. „ Цар Борис III “ и назад. Поради естеството на работа няма да има опция да бъде обезпечен кулоар за колите със специфичен режим на придвижване. 

В ремонтирания сектор следва да се построи битова канализация по план на ВиК-Варна, финансиран от оперативна стратегия „ Околна среда “. Паралелно Община Варна започва действия по главен ремонт на уличното платно, създаване на тротоари с обезпечена налична среда, продължение на към този момент построеното велотрасе, реорганизация на съществуващия тръбопровод, създаване на дъждовна канализация, възобновяване на уличното осветяване с нови LED осветители, монтиране на навеси на 3 автобусни спирки и слагане на хоризонтална маркировка и отвесна сигнализация за обезпечаване на безвредно придвижване, прецизират от общинска дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “.

С осъществяването на плана ще приключи последният стадий от ремонта на ул. „ Цар Борис III “.  От подобряването на пътните условия ще се възползват жителите на кв. „ Виница “ и в селищните формирания Траката, Ваялар и Горна Трака.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР