Основен ремонт за 300 000 лева със собствени средства направи

...
Основен ремонт за 300 000 лева със собствени средства направи
Коментари Харесай

Обновиха сградата на поликлиниката в Сливо поле, но няма кадри

Основен ремонт за 300 000 лв. със лични средства направи Община Сливо поле на единствената поликлиника в района. Сериозен проблем обаче остава неналичието на фрагменти. Районът се обслужва от трима общопрактикуващи лекари, двама от които към този момент са в пенсионна възраст.

Сливо Поле

До скоро постройката, която особено е издигната за поликлиника, е била в окаяно положение.
Руска Симеонова: Беше почнала мазилката да се свлича, беше студено, таваните не бяха добре, покривът течеше, нямаше никакво парно, изобщо беше трагично ситуацията. Сега е парадайс, напряко - парадайс, доста хубаво направиха хората.
Медицинският личен състав и пациентите се радват и на новите придобивки.
Д-р Турал Агуш, общопрактикуващ доктор: Разполагаме с лаборатории, с видеозони, с 4 кардиографа. На първия етаж са ситуирани незабавен център с цялостно съоръжение, с реанимационна кола за спешна помощ.
Проблем обаче остава неналичието на фрагментите.
Д-р Турал Агуш, общопрактикуващ доктор: Ние сме общо взето трима лекари в общината на 15 000 души. Просто сега здравната карта не работи в България и никой няма сметка да я вкара. Другото, което би трябвало да се промени, би трябвало да се вкара незабавно електронната карта, която ще облекчи мощно работата на лекарите, на системата.
В поликлиниката има непрекъснато приемащ педиатър, а по график идват и експерти. Вече има опция и за видео съвещания с една от русенските лечебни заведения.

От Общината плануват да обезпечат и специфичен превоз до поликлиниката за хората в общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР