Основен ремонт на историческата сграда на британския парламент - Уестминстърския

...
Основен ремонт на историческата сграда на британския парламент - Уестминстърския
Коментари Харесай

Ремонтират сградата на британския парламент за 18 млрд. долара и 20 години

Основен ремонт на историческата постройка на английския парламент - Уестминстърския замък, който е в спешно положение - може да коства 14 милиарда лири (18,7 милиарда долара), повече от три пъти повече от първичната прогноза, и да отнеме към 20 години. Това заяви в понеделник The Daily Telegraph, базирайки се на държавни източници.

Според проектоплана, който се разисква сега, представители на двете камари - Общините и Лордовете - ще бъдат принудени да изоставен постройката за целия интервал на работа, с цел да не оскъпяват в допълнение ремонта. Парламентаристите към този момент гласоподаваха за пренасяне в други пространства преди три години, откакто им беше казано, че ремонтът на стойност 4 милиарда английски лири (5,3 милиарда долара) ще отнеме не повече от 6 години. Решението за времето за започване на работата обаче към момента не е взето, предава " Фокус ".

Според представител на организацията за реституция и възобновяване на здания, която включва депутати, лордове, историци и специалисти по инфраструктура, „ към този момент информацията се основава на предварителни оценки, които ще бъдат тествани през 2022 година “. Данните в това отношение ще се основават на доста хиляди часове изследване на постройките.

До 127 милиона паунда (170 милиона шатски долара) се изразходват годишно за поддръжка на постройките и настоящата им работа.

Проектирана от архитектите Чарлз Бари и Август Пугин, тази внушителна неоготическа конструкция на брега на Темза е открита през 1871 година Най-известният й детайл е часовниковата кула и камбаната, наречена Биг Бен. От 2012 година тя носи името на кралица Елизабет II.

През 2016 година Съвместният комитет на Уестминстърския замък уточни, че основите на постройката заплашват да се плъзнат в Темза, издълбаният облицовъчен камък се срутва заради замърсяване на въздуха, покривът не устоя тестването на времето, вътре в двореца самите тръби текат и ел. окабеляването дава недостатъци, а при последния ремонт в края на 40-те години на предишния век, при декорирането на пространствата, е употребен канцерогенен азбест, нездравословен за човешкото здраве.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР