Основен приоритет за настоящето правителство е опазване здравето на хората.

...
Основен приоритет за настоящето правителство е опазване здравето на хората.
Коментари Харесай

Основен приоритет на правителството е здравето на хората

Основен приоритет за сегашното държавно управление е запазване здравето на хората. Това споделиха министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на околната среда и водите Нено Димов и на земеделието, горите и храните Румен Порожанов по време на среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, инициативния комитет срещу добива на природен газ и локалната власт на Генерал Тошево.

Жителите на района са обезпокоени от инвеститорки планове за рандеман на природен газ. По думите им бъдещият рандеман ще е рисков за живота и здравето на хората и ще заплаши земеделският бизнес в Добруджа.

В края на предходната година община Генерал Тошево провежда референдум, на който 97% от гласувалите се произнесоха срещу желанията за рандеман на газ в района. Представителите на инициативния комитет и на зърнопроизводителите показаха нови обстоятелства и условия, свързани с съществуването на опасности за околната среда и здравето на хората, които следва да бъдат тествани.

По думите на министър Петкова според Закона за подземните благосъстояния, Министерството на енергетиката няма да предприеме никакви дейности по издаване на комерсиално открие за добивни действия в блок „ Добрич “ преди приемане на мнение по Оценка на влияние върху околната среда от Министерството на околната среда и водите.

Към момента Министерство на околната среда и водите чака мнения от още осем способени институции за изясняване на сложени по време на публичните разисквания въпроси, преди да се пристъпи към разглеждане на Оценка на въздействието върху околната среда от експертен съвет на Регионалната ревизия по околна среда и води.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР