Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде

...
Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде
Коментари Харесай

Вътрешният туризъм и инвестициите ще са основните ни цели през 2019, обяви Ангелкова

Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде насърчаването на вътрешния туризъм и привличането на вложения. Предвиждаме капиталови турове навътре в страната, на които да демонстрираме опциите за вложения на фирмите, които демонстрират интерес.

Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването “Седмицата ” на “Дарик радио ”.

За стимулиране на вътрешния туризъм отрасловото министерство обмисля самодейност с най-известните майстори готвачи у нас. С тяхна помощ ще бъде направена карта на фестивалите, свързани с кулинарията, която ще даде опция на туристите да знаят в кой район на страната какво събитие има. 

Освен това 7 балнео- и спа десинации и 8 културно-исторически дестинации ще продължат да бъдат надграждани, с цел да може оптимално да бъдат разширени крилата на сезона, уточни Ангелкова. Тя разяснява и идния зимен сезон. Според консервативните прогнози растежът на задграничните туристически визити по отношение на предишния сезон ще бъде към 5%. Засилен интерес се чака от съвсем всички пазари – Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Македония. На база ранни записвания упованието нарастване от страна на английските туристи е в границите на 10 на 100. Прогнозите демонстрират и интерес от страни като Израел, Русия, Австрия и Италия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР