Основен акцент в публикацията е и твърдата политика на България

...
Основен акцент в публикацията е и твърдата политика на България
Коментари Харесай

Daily Mail: Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в ЕС

Основен акцент в обявата е и твърдата политика на България по отношение на мигрантите Визитата на папа Франциск в България притегли вниманието и на международните медии.
Британското издание Daily Mail отбелязва - " Папа Франциск е на първото си посещаване в най-бедната страна в Европейския съюз ". Сред главните акценти в обявата на всекидневника е и твърдата политика на България по отношение на мигрантите, която опонира на възгледите на папата, отбелязва Bulgaria ON AIR.

``
реклама

Франциск нееднократно е подчертавал, че подаването на ръка към уязвимите е морално обвързване. Той приканва държавните управления да строят мостове, а не стени, и да вършат всичко допустимо, с цел да посрещнат и интегрират прокудените от военните спорове и бедността.

В този дух - английското издание припомня, че апостолическото пътешестване се случва единствено три седмици преди изборите за Европейски парламент, в които се чака националистическите и антимигрантски партии да отбележат сериозен напредък.

В публикацията се обръща внимание и на Българската православна черква. Споменава се подценяваният от страна на патриаршията формален разговор сред православната и католическата черква. Както и отводът от наличие на Всеправославния събор на остров Крит през 2016 година

Daily Mail прибавя още, че Светият синод е декларирал своето отвращение да взе участие в взаимни служения и молебствия с папата.

" Край на разделянето " - по този начин BBC дефинира визитата на папа Франциск в България и Северна Македония. Според английската социална телевизия визитата e очевиден знак за желанието на Ватикана да излекува схизмата сред Изтока и Запада.

Водещите италиански издания също дефинират апостолическото пътешестване като опит за затвърждаване на връзката с православния свят. Отбелязва се, че единствено преди броени дни Светият отец е разкритикувал крайните националистически убеждения, които пораждат расизъм и антисемитизъм.

А в София - самият папа Франциск дефинира България като мост сред Запада и Изтока, кадърен да съкрати дистанцията сред хората с друго изповедание и етнически генезис.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР