Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развитие на

...
Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развитие на
Коментари Харесай

Борисов: Държим на евроатлантическата ориентация на България

" Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развиване на България. Нашите другари - славното Съюз на демократичните сили са от другата страна. Много пъти ме попитаха за какво сме дружно. Защото Съюз на демократичните сили изведе България от комунизма по пътя на Европа и евроатлантизма. Кръговете, кръгчетата и корупцията направиха по този начин, че част от тази партия да се преобразува в други партии и силата на Съюз на демократичните сили понижа в интерес на социалистите. За наслада, тогава се явихме ние и благодарение на ГЕРБ, употребявайки опита, мъдростта, а и слабостите, в този момент сме дружно, с цел да подсигуряваме на България евроатлантическата ориентировка и да вършим добрини за народа ", с тези думи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов откри конференция на партията в НДК през днешния ден, на която специфичен посетител е ръководителят на ЕНП Манфред Вебер.

" Промяната " ни докара до такава степен, е 38% от хората в България споделят, че ще спестят от храна или от топло. Дотам ни докара смяната. Над 18% инфлация, над 50% повишаване на питателните артикули, в енергийните запаси, линия на беднотия над 540 лева, а близо милион и половина са под нея, разяснява пък Делян Добрев от ГЕРБ. Той подсети скица, която преди време партията разкри за пазаруване на съветски газ през дъщерна компания на " Газпром " в Румъния.

Външният министър на Украйна преди време пристигна в България и като представител на страна, която е нападната
вероломно от своя комшия, той изиска българският парламент да го изслуша, с цел да каже какви са проблемите на страната му и да помоли за помощ. Знаете ли какво направи българският парламент? Мен персонално извънредно ме е позор от тази работа - ръководещата коалиция от Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия гласоподаваха да не бъде позволен. Този човек пристигна в България, изиска да бъде изслушан, а " Промяната ", която се маскира като проамериканска гласоподава да не го изслуша, възмути се Добрев.

Нещо повече на " Лукойл " се дават 3,5 милиарда лева повече, въпросното левче. Показах ви и схемата с газа - парите оттова още веднъж отиват в Кремъл. Партията, която сякаш е проамериканска, се оказа тази, която най-вече е работила
за Русия в последните 30 година, продължи Добрев.

Международен търг за доставка на неруски газ, мито върху съветския нефт вид " Урал ", удължение на обезщетенията за електрическа енергия за цялата 2023 година, въвеждане на обезщетения за природния газ, обезщетения за горивата в цялостния размер на събраното мито, предлага ГЕРБ като ограничения за разрешаване на казуса в енергийния бранш.

През последните 13 века Европа е нашето у дома, а през последните месеци това, което се случваше в България, ни
отдалечава от у дома, сподели пък евродепутатът от партията Андрей Новаков.

" Това, което се случи, го изпитваме всички на гърба си. Няма потребност да ви пиша рап ария, с цел да ви влияя,
задоволително е монотонно да чета - в Европа инфлацията е 9%, а в България - 18%. Разликата е в това, че обеднявате 2 пъти по-бързо от междинния европеец. През последните 4 година ръководство на ГЕРБ инфлацията беше 2,4%. Топлата вода и тока се трансфораха в разкош, а бързите кредите са на всеки ъгъл. България ще похарчи 7 милиарда лева повече, в сравнение с е изкарала за тази година. На фона на всичко това България ще натрупа обща 31 милиарда лева нов дълг. Стотици милиони ще тежат на българчетата, които идват след нас. Бюджетният недостиг при господин Борисов беше непосредствен до нула ", сподели Новаков.

Връщане на отговорността и компетентността в управлението, надеждни доставки на природен газ на пазарни
цени, поддръжка за бизнеса и семействата, превъзмогване на мигрантския напън, плавна бюджетна консолидация и съхраняване на данъчния модел, показа Томислав Дончев като част от програмата на ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР