Основавам гражданско консервативно-патриотично движение Справедливост за България на основата на

...
Основавам гражданско консервативно-патриотично движение Справедливост за България на основата на
Коментари Харесай

Гешев влиза в политиката с консервативно-патриотично движение Справедливост за България

Основавам гражданско консервативно-патриотично придвижване " Справедливост за България " на основата на християнските и фамилни полезности, разгласи някогашният основен прокурор Иван Гешев в живо лъчение във Facebook.

 

Според " Дневник ", който се срещнал с учредителния протокол на едноименното съдружие с нестопанска цел, то е било учредено на 30 юни. Сред учредителите, с изключение на Иван Гешев, са и издателят на уеб страницата ПИК Недялко Недялков, който заема позиции в поддръжка на някогашния основен прокурор, Евгений Сачев (баща на депутата от ГЕРБ Деница Сачева), председателката на гражданския съвет на правосъдния съвет Мария Карагьозова, някогашният народен представител от ГЕРБ Лилия Радева и Мая Живкова-Роджърс. А съгласно ПИК офисът на новото придвижване ще се намира на бул. " Мария Луиза " № 92

 

Изявата на Гешев във Facebook беше от студио, за което се допуска, че е студиото на ПИК.

Гешев маркира главните приорите в програмата на придвижването: " Съхраняване на българската национална еднаквост и консервативните полезности. Модерен национализъм под мотото " Бог, Отечество, семейство ".

 

" Целта е да си възвръщане на гордостта да сме българи и същински национализъм ", сподели Гешев. Той даде обещание да развива същински национализъм и ще поддържа концепцията за Обединена Европа, само че като Европа на отечествата, а не брюкселска тирания.

 

Възкресяване на чувството, че е горделивост да си българин. Европа на Отечествата, не подмолна тирания на брюкселски служители. Независима правосъдна власт. Мажоритарни избори. Възстановяване на справедливостта, смазана от незаконния олигархичен модел ", посочи той.

 

Гешев се разгласи против " нападателните неолиберални терории и практики ", които били популяризирани от политическата върхушка и българите не разбирали.

 

" Като основен прокурор знам всичко за всеки в страната. За страдание, да знаеш всичко, изключително в страна като нашата, не значи, че можеш да го докажеш. Аз осъзнах, че никоя прокуратура не може да се пребори с кражбите, корупцията, далаверите и съсипването на страната, в случай че те са превърнати в държавна политика, по този начин е последните десетилетия. Затова с жителите и народа ще се боря да живеем в по-хубава страна ", разгласи Иван Гешев.

 

Все още не съм освободен като прокурор, само че когато това се случи, незабавно ще пристъпя към действителни дейности за влизане в политиката, разясни Гешев. Според него е извънредно време да се основе същински пробългарски политически план, самостоятелен от въздействието на посолствата.

 

Най-важното за мен е директният контакт с хората, по този наин се заобикаля цензурата, сподели Гешев.

Управляващата класа постоянно е желала да ограничи правата ни, само че в никакъв случай не сме били поставяни в унизителна обстановка, в каквато сме през днешния ден, сподели той.

Народното събрание се трансформира в леговище за имунитети, цялото ни общество чу детайлности от записи. Всики видяха, че ориста на България се диктува от непознати ползи. Никой не мисли за ориста на народа. Това не може да се търпи повече. Върхушката е виновна за демографската злополука, за емигрантите, за навлизането на неолиберални теории и практики, застрашаващи децата ни и фамилиите ни. Те съзнателно слагат спънки пред вложения и бизнесмени. Средната ни класа е унищожена и превърната в работещи небогати, трансфораха ни в консуматори на некачествена и скъпа вносна храна, разяснява някогашният основен прокурор.

 

Те върнаха мутрите, трансформираха милиардите и благосъстоянието, изстрадано от генерации българи.

 

Днес разгласявам основаването на гражданско придвижване „ Справедливост за България “, учредено на християнската нравственос и българските обичайни полезности, разгласи някогашният Обвинител № 1.

След като бъде призната оставката ми като прокурор считам да застанем дружно, в името на съхраняването на българската национална еднаквост и консервативни полезности, да се гордеем още веднъж, че сме българи.

 

Защита на демокрацията посредством почтен развой и мажоритарен избор. Възстановяване на справедливостта, смазана от незаконния олигархичен модел. Това е най-важното в този момент - възобновяване на справедливостта. За това съм подготвен да работя с всеки един българин, разгласи Иван Гешев.

Гордея се с поддръжката на стотиците българи, които изпратиха своите въпроси на мейла. Съзнавам свръхочакванията към това да дам конкретика по каузи. Но аз няма да си разреша да наруша закона и Конституцията. Съзнавам, че няма по какъв начин да отговоря на стотиците, а към този момент и няколко стотин въпроса, постъпили по мейла, само че ще направя всичко допустимо за отговоря, сподели още той.

 

И стартира да дава отговор на изпратените до него въпроси, които бяха четени от глас зад кадър:

- Кой ви спря да арестувате Бойко Борисов, попита Мария Христова.

- Това, което ме спря, е депутатския имунитет на лицето Бойко Методиев Борисов. Създаде се комисия - леговище за имунитети. Там има още един народен представител, има искане за рухване на имунитет за блудничество.

Борисов да си подаде оставката като народен представител и националните избраници да разсекретят „ Барселонагейт ” и да го разгласяват на страницата на Народното събрание, прикани Гешев.

 

- На въпрос за лустрацията, Гешев посочи, че както виждаме, тези хора не престават да желаят да ни ръководят посредством внуците си и това е един от проблемите, заради който продължаваме да живеем по този начин. Аз съм за лустрацията, отсече Иван Гешев.

- На въпрос дали ще направи политически план и къде ще бъде позициониран той - вляво или вдясно.

Сещам се за романа " Тютюн ", където над държавното управление беше мафията. Като основен прокурор знам всичко за всеки в тази страна, само че това не е равно на доказателства. Никой прокуратура не може да се пребори с кражбите и корупцията, в случай че те се трансфорат в държавна политика. А по този начин е през последните десетилетия. Смятам да се боря за една естествена страна, в каквато всички желаеме да живеем. Вярвам в консервативни и родолюбиви полезности, в думи като жанр, татковина, родно място, майка, България..., съобщи ексобвинител № 1.

- Защо чак в този момент стартират делата Барселонагейт и против Кирчо?

- Има чувство, че тези каузи се забавиха, само че би трябвало да е ясно, че правораздаването е тежък развой и не престават с години делата. Може би в този момент стартира противоположното преброяване.

Службите за сигурност да отговорят за делото " Барселонагейт ", а не българската прокуратура.

Сега питат: за какво в този момент?, а преди ставаха и лягаха с чекмеджета и Барселонагейт. Това е равно на непоследователност.

Първо питаха за какво Цветан Василев, за какво Васил Божков, за какво Неко преди изборите, за какво не Бойко Борисов за Барселонагейт и за какво в този момент Борисов за Барселонагейт.

Отговорът на за какво е: Защото това, което се случва сега е причина от това, което свърши прокуратурата.

- Вярно ли е, че Борисов, Движение за права и свободи и Пеевски са ви назначили, а в този момент уволнили?

Ако това е правилно, нямаше в този момент да не съм основен прокурор. Причината е, че прокуратурата си прави работата в полза на народа.

- За разкритията пред европейския парламент

- Направих ги и това беше причина за моето премахване, една от аргументите е това - страхът какво ще обясня на въпросите, които сложиха избрани евродепутати. Мен ме нямаше, даже нямаше по какъв начин да се защитя. Европедепутати от ГЕРБ се строиха пред залата и това понижи времето ми за чуване. Времето беше кратко. А след това написаха, че Гешев е приказвал единствено 20 минути.

 

На 28-та минута от живото лъчение във фейсбук беше прекъснато. „ Поради механически проблеми живото лъчение бе прекратено. Ще бъде възобновено скоро. “, посочи Гешев в нова обява на Facebook страницата си. 

 

Предаването беше възобновено минути по-късно и той продължи да дава отговор на въпроси на жители, като напомни, че при избирането  му имало два сигнала за бомба, в този момент несъмнено ще излезе, че самичък си е спрял тока.

 

В момента ми светят с 4 телефона, продължи Гешев. Във форма сме на бойкот, на следващия ден чакам да се напише в свободните медии, че съм си спрял преднамерено тока.

 

„ Положението в България е трагично. Хората желаят да се почисти политическият отпадък “, сподели още той.

 

- Въпрос за въздействието на Иво Прокопиев:

Влияе посредством медиите си, директно и непряко. Не е прелестно да четеш за себе си операции, които целят друг от истината резултат.

- Въпрос за записа н диалог със Сарафов и израза на Гешев: " Нали знаеш, че те похарчиха и тебе... " Кои са тези хора поименно, които ви похарчиха?

- За мен всичко е ясно, аргументите са разнообразни да бъда освободен, само че беше значимо приключването на информацията по Барселонагейт и се употребява до момента в който съм в Съединени американски щати. Срамната история във Висш съдебен съвет не желая да я разясня, споделих на сътрудниците си: Ако се наведем, не можем да се надигнем. Те се наведоха доста. Аз не се наведох.

- Имахте ли диалози с политици преди избирането ви за основен прокурор? Къде се срещнахте?

- Разговорите ми бяха с Бойко Методиев Борисов - всяка сряда имаше съвещания в кабинета му в Министерски съвет. Той не беше благополучен да съм основен прокурор, той искаше жена да е основен прокурор и евентуално първите митинги са били и с неговото единодушие.

- Защо допуснахте каузи на трупчета и закъснение на Барселонагейт?

- Барселонагейт има развиване и това изказване не е правилно. Не е по този начин, че има каузи на трупчета. Нямаше да се случи всичко това към мен, в случай че имаше каузи на трупчета.

Докато бях в прокуратурата, против мен имаше една пропагандна машина, която изкривяваше истината. Всички каузи са в съда. Нека питат българския съд за какво няма изговаряне по делата, като тези против Баневи.

 

- Вярно ли е, че Васил Божков ще спонсорира бъдещата ви партия?

- Не. Връзка имам с Божков дотолкоз, че му бяха повдигнати 19 обвинявания, до момента в който бях основен прокурор.

Когато бъда освободен като прокурор, ще разгадавам на жителите, които мислят като мен и които имат вяра в полезностите, които показах, които желаят да имат междинна класа.

Няма по какъв начин да разгадавам на олигарси, поради комплицираните връзки с тях.

- Вие ли си сложихте бомбата?

- Това е офанзива против държавността и страната, в случай че този гърмеж беше симулиран, нямаше да се включи Европол и съществени евроатлантически служби. За отвън България на всички е ясно, че беше опит за ликвидиране на основния прокурор. Планирано е било съвършено, ориентиран гърмеж, най-малко 3 кг тротилов еквивалент, 1 сек избухнал по-рано. В каква страна живеем? 

 

 

 

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР