Основателят на веригата дрогерии dm Гьотц Вернер почина на 78

...
Основателят на веригата дрогерии dm Гьотц Вернер почина на 78
Коментари Харесай

Почина собственикът на веригата dm

Основателят на веригата дрогерии dm Гьотц Вернер умря на 78 години, оповестиха от компнията, която в този момент се управлява от сина му Кристоф.
Веригата има магазини в 14 европейски страни, в това число в България, и за нея работят над 66 хиляди души. С оборот от 12.3 милиарда евро това е и пазарният водач на Европа в този сегмент.
Гьотц Вернер с отдръпна от оперативна отговорност в компанията през 90-те години. От 2008 година насам Вернер се бе посветил главно на концепцията за категоричен базов приход, която представяше в голям брой свои лекции и участия в полемики. Според него това е един от методите хората да имат повече независимост и разпоредителност, с цел да се включват в гражданското общество.
През 2005 година Вернер се причисли към университетските среди. Университетът в Карлсруе му разпореди да управлява Институт по предприемачество и го направи професор.
На млади години немски първенец по гребане при младежите, Вернер идва от семейство на дрогеристи. Кристоф Вернер, едно от седемте му деца, е работил за "Глаксосмитклайн " в Съединени американски щати преди да оглави компанията през 2019 година
Идеите му за модел на така наречен нискоразходни магазини са от края на 60-те години, само че в началото не срещат схващане. Той се отделя и прз 1973 година основава лична дрогерия в Карлсруе. Името dm е кратко изписване на Drogeriemarkt. С помощта (и 50% дял) на Гюнтер Леман, сътрудник във верига супермаркети, Вернер излиза на австрийския пазар през 1976 година Две години по-късно има над 100 обекта в Германия. Днес те са хиляди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР