Основателят на Център за независим живот в България Капка Панайотова

...
Основателят на Център за независим живот в България Капка Панайотова
Коментари Харесай

Почина Капка Панайотова, създателката на Център за независим живот

Основателят на Център за самостоятелен живот в България Капка Панайотова е умряла ненадейно в четвъртък, 14 октомври.

Неправителствената организация, която се бори за съблюдаване на правата на хората с увреждания у нас, е учредена от Капка Панайотова през 1995 година и я управлява от този момент.

За загубата на Капка оповестиха от Центъра за самостоятелен живот във Facebook:

" С надълбоко огорчение оповестяваме, че през вчерашния ден, напълно ненадейно, светът ни остана без Капка. Капка Панайотова. Боецът Капка. Основателят на Център за самостоятелен живот в България. Символът, мотото, гурото на самостоятелния живот в България. Борецът за Човешки права. Мечтателката Капка, която не спря да мечтае за благополучие и заслужен живот на хиляди българи с увреждания, която не спря да се бори за нас и нашите ориси.

Когато приказваме за Капка Панайотова, постоянно в съзнанието ни изплува обликът на Джонатан Чайката - " Той говореше за напълно елементарни неща - за това, че право на чайката е да лети, че свободата е самата природа на нейното битие, че каквото и да пречи на тази независимост, то би трябвало да бъде отхвърлено, без значение дали е бит, фатализъм или каквото и да било друго ограничаване. "

Върви по светли небесни пътища, Кап, и ни води и от там! Почивай в мир! "

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР