Основателят на Тесла“ Илън Мъск потвърди, че компанията е постигнала

...
Основателят на Тесла“ Илън Мъск потвърди, че компанията е постигнала
Коментари Харесай

Тесла ще произвежда електромобили в Шанхай

Основателят на „ Тесла “ Илън Мъск удостовери, че компанията е постигнала съглашение с китайските управляващи за построяването на цех за произвеждане на електрически автомобили в Шанхай.

„ Китайският цех счита да стартира произвеждане след към три години и ще обслужва китайския пазар и може би някои други страни от района. Намерението е да се създава Model 3 “, съобщи Мъск. „ Ще произвеждаме също по този начин Model S и Model X, само че концепцията е да произвеждаме основно Model 3 за локалния пазар и това е единственият метод да създадем тази кола налична в Китай “, добави той.

Американската преса заяви неотдавна, че „ Тесла “ е получила право от управляващите в Шанхай да се настани в зоната за свободна търговия в града, само че нейното произвеждане ще бъде облагано в вносно мито от 25%. Компанията не е коментирала този въпрос.

Китай се стреми да наложи на своя пазар електрическите автомобили. Наскоро Пекин удостовери, че ще наложи от 2019 година на автомобилните конструктори квоти за продажби на „ чисти коли “. Междувременно непознати автомобилни компании основават свои филиали - смесени сдружения с китайски производители, с цел да засилят своето произвеждане. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР