Основателят на SoftBank Масайоши Сон натрупа дългове върху имението в

...
Основателят на SoftBank Масайоши Сон натрупа дългове върху имението в
Коментари Харесай

Масайоши Сон от SoftBank натрупа дългове върху имението в Силиконовата долина

Основателят на SoftBank Масайоши Сон натрупа задължения върху имението в Силиконовата котловина, което закупи за рекордна сума, употребявайки експонатната къща като гаранция за многомилионен заем.

Технологичният вложител употребява своето обстойно имение от девет акра в Уудсайд, Калифорния, за пари през декември 2019 година, в миг, когато положението на компанията му се пропукваше под тежестта на несполучливото IPO на WeWork, а Син се бореше да набере милиарди за втори фонд Vision.

Публичните регистри демонстрират, че записаното в Делауеър сдружение Son, употребявано за закупуване на парцела, SV Projects LLC, е ипотекирало къщата, с цел да обезпечи заем от 10 милиарда йени — на стойност 92 милиона $ по това време — от японската банка Mizuho към друга Юридическо лице от Делауеър, наречено SV America Inc. Подробности за заема не са съобщавани до момента.

Синът купи имението Woodside преди 11 години, като заплати 117,5 милиона $ – тогава най-вече за жилищен парцел в Съединени американски щати – за закупи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР