Основателят на руската частна военна компания Вагнер неговите бойци да

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер неговите бойци да
Коментари Харесай

Пригожин се опълчи на Путин: Вагнер няма да подпише договор с МО

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " неговите бойци да подпишат контракти с Министерството на защитата, оповестява " Ройтерс ".

Изявлението му идва ден, откакто президентът Владимир Путин съобщи, че

В рядка директна проява на непокорство към съветския водач Пригожин акцентира: " Нито един от бойците на " Вагнер " не е подготвен да тръгне още веднъж по пътя на позора. Ето за какво те няма да подпишат договорите ".

Вчера Путин поддържа апела на Министерството на защитата " доброволческите отряди " в Украйна да сключат контракти с военното командване на страната, което се преглежда като средство за определяне на надзор над " Вагнер ".
 Шут или бунтовник - Пригожин демонстрира двете действителности в Русия
Шут или бунтовник - Пригожин демонстрира двете действителности в Русия

Неговата смелост разкрива напрежението, което войната оказва върху 23-годишната политическа система на Путин

Руският президент означи, че договорите са нужни, с цел да могат всички участници в съветската акция в Украйна да получават обществените заплащания, на които имат право.  Те включват компенсации за ранени бойци или такива за фамилиите им, в случай че са убити в стълкновение.

От предходната година Пригожин е в яростна Сергей Шойгу и висшето управление на армията, като ги упреква, че не са съумели да обезпечат съответна поддръжка и в Украйна и по този метод са предизвикали по-големи загуби измежду редиците на наемническата група.

Днес той изрази мнение, че ще бъде открито " компромисно решение " сред Путин и Народното събрание, което да разреши на бойците на " Вагнер " да получат както обществени гаранции, по този начин и сертифициран статут на бойци.
 Пригожин разкритикува и Обновена
Пригожин разкритикува и " щастливия дядо " отпред на Русия

Лидерът на " Вагнер " за първи път завоалирано насочи укор и към Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР